Foto: SL Stenlegging

Prøver igjen etter konkursen i SL Entex og SL Gruppen

Boet etter konkursrammede SL Entex AS og SL Gruppen AS er kjøpt opp av SL Stenlegging, og de gamle eierne, sammen med nye krefter og 40 av de 60 ansatte som kunne miste jobben, fortsetter driften.

Det skriver SL Stenlegging i en pressemelding.

Bjørn Larsen og Pål Sjursheim startet SL Stenlegging AS i 1993. I juni i år stilte de to i Moss tingrett for å begjære deler av selskapet konkurs. Ifølge pressemeldingen var bakgrunnen en katastrofal fusjon.

Larsen og Sjursheim har tapt seks millioner kroner på konkursen. I tillegg kommer tapet de øvrige aksjonærene må ta. Konkursen var en realitet etter kun seks måneders drift etter den uheldige fusjonen, heter det i meldingen.

– Det har vært et mareritt, sier Larsen og Sjursheim om det siste halve året.

40 fortsetter

I slutten av april hentet de to inn Bernt Sørlie da de skjønte at det nyfusjonerte selskapet var ille ute. Sørlie har drevet konsulentvirksomhet i bygg- og anleggsbransjen i flere år, og intensjonen var å redde firmaet. Det lot seg derimot ikke gjøre, skriver SL Stenlegging i pressemeldingen.

– Man ville tapt så mye penger det neste året at det var ikke til å komme utenom å begjære oppbud, sier Sørlie.

60 personer sto i fare for å miste jobben i konkursen. Nå, omtrent én uke senere, er deler av selskapet kjøpt opp, og litt over 40 av de ansatte fortsetter jobben sin i Moss. De siste 20 har fått jobb i andre selskaper, ifølge Sørlie.

– SL Stenlegging AS har kjøpt opp den delen av konkursboet som hadde med arbeider over bakken å gjøre. Det er det Bjørn og Pål har drevet med i 25 år, og som selskapet kan, og det er det vi skal drive med videre, sier Sørlie, som nå har blitt styreleder og eier.

7,5 millioner

Konkursboet måtte de betale 7,5 millioner kroner for, et beløp som skal dekke bankens pant og bostyrers jobb.

– Vi har lært vanvittig mye det siste halve året og som vi nå skal ta med oss videre. De neste månedene skal vi investere i en del nytt utstyr og ikke minst kompetanseheving hos våre ansatte. Vi skal ruste oss for den tiden vi er i, og for fremtiden. Alt må stemme om vi skal få til dette, sier Sørlie, som nå eier 50 prosent av SL Stenlegging AS via firmaet Sørlie og Sørlie AS.

Siden SL Stenlegging AS ikke var del av konkursen, er det det selskapet som har kjøpt opp konkursboet, og det er under dette navnet driften fortsetter. 26 år gamle Hølje Folsland er ansatt som daglig leder. Folsland kom inn i selskapet for seks måneder siden som kontroller.

– Det blir mye jobb, men det blir spennende. Vi skal klare det her, sier Folsland om utfordringen som ligger foran dem.