Brødrene Ørjan og Bård Ovik (fra venstre) koste seg under de internasjonale kundedagene til Liebherr i Tyskland.

Høy aktivitet for Sortland-entreprenør

– Vi satser på kvalitet og tillit i markedet, og da må maskinparken være i orden, sier daglig leder Ørjan Ovik i Bjørn Ovik AS.

Nylig var han og broren Bård Ovik med på de internasjonale kundedagene til Liebherr i Tyskland. Til å være en liten familiebedrift har de en relativt stor maskinpark fra det tyske gigantselskapet.

– Ja, vi har per i dag fire nyere Liebherr-kraner. Vi er svært godt fornøyd med utstyret, og ikke minst servicen fra den norske Liebherr-importøren Ing. Hans P. Øen AS, sier Ovik til Byggeindustrien.

– Store oppdrag

Sortland-bedriften har mye å gjøre i Nord-Norge for tiden. I skrivende stund er de i oppstarten med montering av betongelementene til Bjørnevatn skole i Kirkenes.

– Vi er også i gang med et stort leilighetsprosjekt i Bodø som heter Byparken, så vi har store oppdrag. Det dreier seg mest om transport, betongelementmontasje og byggekranutleie, sier driftsleder Bård Ovik.

– Fagkompetanse en utfordring

Firmaet har i dag 37 ansatte, og leier inn fagarbeidere.

– Det kan være vanskelig å få tak i folk med kompetanse, og dessuten er det ofte vanskelig å få folk som er villige til å reise langt. Bare de siste tre årene har vi brukt en million kroner på flybilletter for arbeidere som skal på jobboppdrag i Norge, sier Ørjan Ovik.