Daglig leder Bent Mikkelsen i Mikkelsen Kran og Transport AS ser frem til å få den første Liebherr MK140 til Norge.

Kjøpte første Liebherr MK140 til Norge

I forbindelse med de internasjonale kundedagene til Liebherr-konsernet, kjøpte nylig Mikkelsen Kran og Transport Norges første Liebherr MK140.

Dette er Liebherr sin største selvreisende tårnkran montert på et mobilkranchassis. Produktet er et samarbeid mellom to Liebherr-fabrikker. Maskinen har en maksimal krokhøyde på 94,4 meter, en maksimal arbeidsradius på 65 meter, og en maksimal løftekapasitet på åtte tonn (1.900 kilo på bomspissen).

Kan vinkles til 70 grader

Bommen kan vinkles fra null til 70 grader. Kranførerkabinen er trinnløs kjørbar i tårnets lengde.

– Denne maskinen egner seg utmerket til mange ulike arbeidsoppdrag, spesielt i trange gater, og der hvor for eksempel bommen må kunne gå langt innover et tak, sier daglig leder Bent Mikkelsen i Mikkelsen Kran og Transport AS til Byggeindustrien, under en demonstrasjon av kranen i Biberach sør i Tyskland.

Går på strøm

Denne kranen kan også kjøres fullstendig på strøm, og er dermed totalt emisjonsfri i bruk. Der hvor strøm ikke er tilgjengelig, drives kranen av en egen dieseldrevet generator.

–Jeg er den første entreprenøren i Norge som har kjøpt MK140. Jeg regner med å få den mot slutten av året, sier Mikkelsen.

Kranen kan fjernstyres via radio på bakken eller fra kabinen.

– Lønnsom investering

– Jeg kommer til å investere i flere slike kraner fremover. Jeg tror bransjen ser nytten i en slik type kran, som per i dag ikke har noen konkurrenter. Denne krantypen vil garantert være en lønnsom økonomisk investering, sier Mikkelsen, og legger til at kranen skal leies ut i samarbeid med selskapet Craneway, som blant annet eies av Mikkelsen og BetonmastHæhre, sier Bent Mikkelsen.