GLAD GJENG. Rørlegger'n fikk næringsprisen som ble utdelt i kommunestyret torsdag. Ketil Skår ble tatt på senga, og spanderte kake i lunsjen etterpå. Foto: Saltenposten v/Sylvia Bredal

Rørlegger’n Fauske ble overrasket med Fauske kommunes næringspris

Like før kommunestyremøtet i Fauske kommune startet forrige uke, ble kommunestyrerepresentant og daglig leder Ketil Skår hos Rørlegger’n Fauske overrasket med kommunens næringspris. 

Næringsprisen for 2017 ble tildelt på bakgrunn av bedriftens store engasjement, vilje til å se muligheter, og hvordan de sikrer arbeidsplasser i kommunen. Særlig er arbeidet med å utdanne nye rørleggere trukket frem som grunnlag for næringsprisen.

Da daglig leder Ketil Skår hos Rørlegger’n Fauske stilte til kommunestyremøte torsdag morgen 21. juni, ante han ingenting om overraskelsen som ventet han og bedriften han har ledet gjennom 17 år sammen med sin bror, Jørn Are Skår. Før møtestart ga ordfører Jørn Stene Fauske kommunes næringspris til Rørlegger’n Fauske.

Rørleggerbedriften med 30 medarbeidere har vokst jevnt og trutt siden etableringen i 2001, og er i dag en solid aktør med hele Salten som nedslagsfelt.

- Vi har vært med på en spennende reise siden oppstarten. Den teknologiske utviklingen har gått med rekordfart, i takt med markedet vi jobber i. I dag er vi store på byggeprosjekter, og holder for tiden på med skole- og industribygg, smoltanlegg, boligblokker og boliger. Dette er fordelt ut over alle kommuner i Salten, forteller Ketil Skår.

Rørlegger´n Fauske har også en 400 kvm stor interiørbutikk på Fauske med både kjøkken og ildsteder, i tillegg til baderomsmøbler og sanitærutstyr.

- Det er viktig for oss å ha flere ben å stå på. Slik sikrer vi at bedriften vår eksisterer også i morgen. Slik skaper vi også nye arbeidsplasser, understreker han, og legger til at å utvikle nye talenter alltid har ligget hans hjerte nært.

- Det er menneskene og hver enkelt sin innsats i bedriften vår som gjør at kunne motta en slik hedersbevisning som denne, forteller Ketil.