Snorklippere: Nora Yosri Schultz, rektor Vegard Kjesbu, Nora Haugmoen Ingebritsen, elevrådsleder Carina Syrtveit, Hennie Ba Halvorsen, byrådssekretær Zaineb Al-Samarai, Sophia Marie Skarheim Onsum, Henrik Rødsten, Jacob Sandtrø, Ella Enerud Odland.

Første spadetak på Slemdal skole

 Byrådssekretær Zaineb Al-Samarai og åtte Slemdal-elever klipte snoren for å markere at den nye skolen er på vei opp. Slemdal skole blir utvidet fra tre-parallell til fire-parallell barneskole med plass til 728 elever.

Det er lagt vekt på miljøvennlige løsninger som solceller, jordbrønner og passivhus. Solcellene plasseres på taket til det nye bygget. Energibrønner i grunnen vil forsyne byggene med varme om vinteren og kjøling om sommeren.

Når hele skoleanlegget er ferdig, blir det totalt over 10.000 kvadratmeter stort. Ca. 3.880 kvadratmeter skal rehabiliteres, mens alt det nye vil utgjøre 6.520 kvadratmeter. Rehabiliteringen må gjøres med nennsom hånd i samarbeid med Byantikvaren, siden de gamle skolebyggene er omfattet av Oslos verneplan og står på gul liste.

Rektor Vegard Kjesbu var strålende fornøyd med dagen og gleder seg til Slemdal skole fremstår som et moderne flaggskip når skolen står ferdig om to år.

Byggearbeidene starter nå i sommer og skal være ferdig til skolestart i 2020. Arbeid som har pågått frem til nå er at hovedbygget er strippet innvendig og småskolebygget ble revet i august 2017.

Backe Stor-Oslo har holdt til i brakkerigg på skolens område siden januar og er godt i gang med detaljprosjekteringen. Prosjektleder i Undervisningsbygg, Trond Sommerdal, er fornøyd med at de endelig er i gang på byggeplassen.

- Vi er avhengige av et godt samarbeid, og det har vi hatt, både med Utdanningsetaten, rektor, rådhuset, skolen og Backe entreprenør, sier han.

Backe Stor-Oslo og Undervisningsbygg signerte kontrakten for Slemdal skole på 300 millioner kroner i november 2017