Illustrasjon: tegn_3 / AKT

AF Gruppen skal modernisere Oslo bussterminal

Akershus fylkeskommune har gitt AF Gruppen kontrakten for modernisering av Oslo Bussterminal.

Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

- Vi gleder oss over at Oslo Bussterminal nå endelig oppgraderes, og regner med at det vil føre til at enda flere blir inspirert til å benytte kollektivt i pendlerhverdagen, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune i en pressemelding.

- Vi ser fram til å sette i gang, og gleder oss over å kunne bidra til utbedring av en kollektivterminal i denne størrelsesordenen, sier Espen Bjørke, avdelingsdirektør Byggfornyelse AF gruppen.

Det er Vaterland Bussterminal AS som eier Oslo Bussterminal og som har bevilget penger og inngått avtalen med AF gruppen, mens Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) drifter og forvalter terminalen og har prosjekteringsansvaret for moderniseringen. Akershus fylkeskommune er eier av AKT.

- Nå vil vi snart kunne tilby de reisende og alle brukere av Norges tredje største kollektivterminal en oppgadert, trivelig og mer oversiktlig bussterminal – dette ser vi fram til, sier Thomas Tvedt, fylkesdirektør for samferdsel i Akershus fylkeskommune.