Kanten av Måbødalen ved Fossli ved Vøringsfossen, Nasjonal turistveg Hardangervidda. Utsiktsplattform på kanten av juvet. Arkitekt for prosjektet: Carl-Viggo Hølmebakk. Foto: Silja Lena Løken / Statens vegvesenKanten av Måbødalen ved Fossli ved Vøringsfossen, Nasjonal turistveg Hardangervidda. Utsiktsplattform på kanten av juvet. Arkitekt for prosjektet: Carl-Viggo Hølmebakk. Foto: Silja Lena Løken / Statens vegvesenKanten av Måbødalen ved Fossli ved Vøringsfossen, Nasjonal turistveg Hardangervidda. Utsiktsplattform på kanten av juvet. Arkitekt for prosjektet: Carl-Viggo Hølmebakk. Foto: Silja Lena Løken / Statens vegvesen

Nasjonal turistveg Vøringsfossen åpner 4. juli

4. juli åpner Vøringsfossen – byggetrinn 1, Nasjonal turistveg Hardangervidda.

Øst går over til vest og Hardangervidda blir til Måbødalen. Der stadfester Vøringsfossen inngangen til Vestlandet med et totalt fall på 182 meter. Vassdraget er regulert, men med en sommervannføring på 11,5 kubikkmeter i sekundet er fossen fremdeles en av de mest besøkte naturattraksjonene i landet.

Det første byggetrinnet på Vøringsfossen får sin offisielle åpning 4. juli 2018. De besøkende vil få en luftig og sikker opplevelse av fossen, dalen og den storslagne starten på de vestlandske fjordene, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

På kanten av juvet nedenfor Fossli er det etablert utsiktsplattformer, stier og trapper som gjør opplevelsen av fossen og dalen bedre og sikrere. I prosjektet inngår også nytt toalettbygg, parkeringsplasser og informasjon.

2018 blir også startåret for den spektakulære trappebrua som skal binde Fossli og Fossetromma (øst og vest) sammen. Dette andre byggetrinnet skal stå klart til bruk til sommersesongen 2020.

Det er Statens vegvesen som er byggherre for prosjektet, mens Carl-Viggo Hølmebakk er arkitekt. Mesta og OL Kyhte har vært entreprenører.