<p>Tamburtorget i Drammen  er under bygging og skal stå ferdig i november 2018. Foto: Statens vegvesen</p>Fra byggingen av Tamburtorget. Foto: Statens vegvesenNy del av Strømsø torg vil stå ferdig om et snaut halvår. (Statens vegvesen)Ill: Statens vegvesenSlik blir den nye delen av Strømsø torg seende ut. Ill.: Statens vegvesenDrammens nye rekreasjonsområde åpner om et snaut halvår. Ill.: Statens vegvesenSlik blir den nye delen av Strømsø torg seende ut. Ill.: Statens vegvesen

Tamburtorget i Drammen tar form

Byggingen av Tamburtorget eller utvidelsen av Strømsø torg mot sør ut til nye fylkesvei 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate i i Drammen pågår for fullt.

Akkurat i disse dager har mange kanskje festet seg ved de litt utradisjonelle konstruksjonene i gatebildet på Strømsø. På illustrasjonene i bildegalleriet kan du se hvordan sluttresultatet blir om et snaut halvår.

Statens vegvesen melder at hele anlegget skal stå ferdig i november 2018. Det skjer samtidig med åpningen av ny firefelts fylkesvei 282 fra sørsiden av Strømsø torg til Telthusgata.

Dermed blir sentrumsringen i Drammen på sørsiden av elva fullført i fire felt fra Øvre sund bru (Kreftingsgate) til krysset Telthusgata mot Strømsø- og Holmenbrua.

Den nye delen av Strømsø torg knytter også kulturaksen på tvers av byen fra Spiralen via Bragernesåsen og Bragernes torg sammen med idrettsanleggene og grøntområdene på Marienlyst og videre mot Bikkjestykket, Austad og Drafnkollen.