Illustrasjonsfoto

Nordea og Estima skal samarbeide om byggesaker

Nordea vil ha enhetlig struktur på de takstfaglige vurderingene som innhentes ved søknader om byggelån, og har inngått en avtale med den landsdekkende kjeden Estima.

 – Gode, fagkyndige vurderinger av prosjektene er en viktig del av grunnlaget for å vurdere en søknad om byggekreditt. Vi har derfor ønsket å få en mer helhetlig og forutsigelig ramme rundt dette, sier Irene Solvang, banksjef i Nordea.
Banken har nå inngått en avtale med Estima, som innebærer at de takstfaglige oppgavene knyttet til slike saker skal utføres av kjedens tilsluttede takstmenn.
– Tidligere opplevde vi stor forskjell på rapportene vi innhentet. Nå sikrer vi at disse får en enhetlig utforming basert på at alle takstmenn utfører oppdraget på samme måte. Det forenkler de etterfølgende vurderingene her i banken, og gjør det lettere å sammenligne prosjekter, sier Solvang.
Estima omfatter om lag 160 takstmenn.
– Størrelsen gjør at vi dekker hele landet, og at vi kan levere raskt. Begge deler er viktig for å kunne innfri kravene til en stor aktør som Nordea, sier Henning K. Møllerløkken, daglig leder i Estima. 

Mange av kjedens takstmenn har lang erfaring med byggelånssaker. 

– Det er ofte omfattende vurderinger som skal gjøres, både med hensyn til budsjettene som er laget, kostnadene underveis i prosjektet og verdien når bygget står ferdig, sier Steinar Åkre i Møretakst i Ålesund.