En skogbrann på øya Ombo i Ryfylke sprer seg mot bebyggelsen, uten at det er noen umiddelbar fare. Tre helikoptre deltar i slokkingen. Bildet er tatt fra naboøya Sjernarøy. Foto: Stian Seland / NTB scanpix

Brannvesenet har kontroll på Ombo-brannen

Én uke etter at skogbrannen på Ombo i Rogaland brøt ut, opplyser brannvesenet søndag at de har fått kontroll på brannen.

– Brannvesenet har nå kontroll på brannen og driver med etterslokking på Ombo. 15 mannskaper er på vakt i natt, og vil nærmest gå fra tue til tue for å slokke der det ryker. I morgen går 35 mannskaper over hele området, slokkearbeidet fortsetter utover uka, skriver Sørvest 110-sentral søndag kveld.

Brannen på Ombo i Ryfylke, et område nordøst i Rogaland, startet forrige søndag. Brannmannskaper har kjempet febrilsk mot flammene, og nylig ble 60 brannmenn sendt til øya, i tillegg til to helikoptre. Lørdag kveld fikk NTB opplyst at også Heimevernet sto klare med rundt 50 mann om det skulle være nødvendig.

Brannvesenets arbeid ble imidlertid i flere dager komplisert av tørt vær og sterke vindkast. Men på morgenkvisten søndag, var det ikke lenger snakk om åpne flammer, men varme i bakken.

Natt til søndag var det tåke og fuktig vær, men fra søndag morgen er det tørt, i tillegg til at det er meldt om vind.

Øya har rundt 230 innbyggere. Blant annet er det et hyttefelt nær skogbrannen.