Konserndirektør anlegg Steinar Myhre i Skanska Norge (t.h.) ber samferdselsministeren om å se på bruken av Norsk Totalkontrakt i Bane NOR.

Ber samferdselsministeren se på bruken av NTK-kontrakter

I en panelsamtale på Entreprenørdagen ba konserndirektør anlegg Steinar Myhre i Skanska Norge samferdselsministeren om å se på bruken av Norsk Totalkontrakt i Bane NOR.

Bane NOR har de senere årene tatt i bruk Norsk Totalkontrakt (NTK) i flere av sine prosjekter i stedet for Norsk standard (NS), som tradisjonelt har blitt mest brukt i den norske anleggsbransjen. Denne utviklingen er det flere i bransjen som ikke er fornøyde med – og peker på at NTK ikke er en standard som er tilpasset anleggsbransjens måte å arbeide på – og er noe som skaper utfordringer både i gjennomføringen og i samarbeidsprosessene.

- Jeg vil oppfordre samferdselsministeren å be Bane NOR om å revurdere bruken av NTK. Dette er et ønske fra en samlet anleggsbransje, og vi håper nå statsråden kan bidra til at det tas en ny vurdering og at man kan gå over til å bruke Norsk standard, uttalte Myhre i panelsamtalen.

Solvik-Olsen kunne ikke komme med en entydig tilbakemelding om at man vil følge oppfordringen fra bransjen, men sier at dette er noe han skal ta videre.

Jørgen Evensen

- Vi jobber med saken, sier Solvik Olsen til Byggeindustrien. Både Steinar Myhre og styreleder Jørgen Evensen i EBA er positive til Solvik-Olsens tilbakemelding rundt saken og ønskene til entreprenørene.

- Vi ser at samferdselsministeren lytter til våre innspill, og vi er godt fornøyde med signalene om at dette er noe han vil se nærmere på, sier Evensen og Myhre.