Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Bandy og landhockey har fått sitt eget anlegg i Oslo

Siste fase i byggearbeidet med Voldsløkka is- og landhockeybane er ferdigstilt, og med det er det duket for åpning av Oslos aller første idrettsanlegg som er spesielt utviklet for at bandy og landhockey kan kombineres i ett og samme anlegg.

Torsdag 31. mai er det offisiell åpning v/ byråd for Kultur, idrett og frivillighet, Rina M. Hansen.

- Vi gleder oss veldig over at Voldsløkka idrettspark nå har fått Oslos første spesialtilpassede anlegg for bandy og landhockey. Her er det gode forhold for breddeidretten, men det gir også Oslo et anlegg for å avvikle nasjonale og internasjonale toppkamper, sier idrettsbyråd, Rina Mariann Hansen i en pressemelding.

Voldsløkka is- og landhockeybane vil være dekket av kunstis for bandy i vintersesongen, resten av året er det kunstgress for landhockeyspillere. Banen på Voldsløkka er Norges første bane med kunstgress spesialutformet for landhockey og tilfredsstiller det internasjonale hockeyforbundets krav til baner.

- Voldsløkka er et viktig idretts- og aktivitetsområde. Nå når klubbhuset er på plass, blir Voldsløkka is- og landhockeybane et komplett helårsanlegg. Det styrker idrettstilbudet i byen vår generelt og vil bety mye for nærmiljøet på Sagene spesielt, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund.

Den nye banen på Voldsløkka er et godt tilrettelagt anlegg med høy utnyttelsesgrad. Her kombineres sommer- og vinteridretter, det blir et tilbud til både organisert og uorganisert aktivitet, med plass til både bredde- og eliteidretten.

Kultur- og idrettsbygg ferdigstilte første fase i byggingen av idrettsanlegget sommeren 2017. I løpet av det siste året har banen fått tribune og nytt klubbhus med tilhørende kontorer og garderober.

- Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er som byggherre opptatt av å utvikle bygg og anlegg i samarbeid med brukerne. Det nye klubbhuset til Sagene IF er bygget med funksjonalitet og fleksibilitet i utformingen, slik at den kan brukes til forskjellige formål. Anlegget legger til rette for både organisert og uorganisert aktivitet, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Anlegget ligger som en del av Voldsløkka idrettspark og er et helårsanlegg. Det har allerede rukket å bli et populært tilbud for både idrettslag og de som bor i området. På dagtid vil den kunne benyttes av barnehager og skoler i området.

Voldsløkka is- og landhockeybane består av en aktivitetsflate med kunstgress samt kjøleanlegg for kunstis med tilhørende tekniske rom og garasje for ismaskin. Det er bygget et nytt klubbhus for Sagene Idrettsforening med garderober, arrangementsrom, møterom og kontorer. Anlegget har tribuner med plass til 170 tilskuere og er dimensjonert for internasjonale konkurranser i landhockey.

Kunstgresset som benyttes på en landhockeybane skiller seg ut fra kunstgresset vi kjenner fra fotballbanene ved at det er kortere og tettere - slik at ballen ruller bedre.