<p></p><p>Oslo-ordfører Marianne Borgen (fra venstre), kronprins Haakon Magnus av Norge og konsernsjef i AF Gruppen Morten Grongstad på Entreprenørens marked. Foto: Tuva Skare</p>Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Foto: Tuva SkareFoto: Tuva SkarePublikum reiser seg idet kronprinsen ankommer. Foto: Tuva SkareManpower-konsernsjef Maalfrid Brath. Foto: Tuva SkareOBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Tuva SkareKonsernsjef Morten Dalsmo i SINTEF Digital. Foto: Tuva Skare#HunSpanderer-grunnlegger Isabell Ringnes. Foto: Tuva SkareKonserndirektør for eiendom og energi i AF Gruppen, Andreas Jul Røsjø. Foto: Tuva SkareKonsernsjef Heidi Wolden i Kruse Smith. Foto: Tuva SkareAF-konsernsjef Morten Grongstad (fra venstre), konserndirektør Peter Sandrup i BetonmastHæhre, Kruse Smith-konsernsjef Heidi Wolden og konferansier Øystein Ingdahl. Foto: Tuva SkareKonsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen. Foto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva Skare

AF, BetonmastHæhre og Kruse Smith tok imot statsråd, ordfører og kronprins på fagdag

Bransjetreffet Entreprenørens marked trakk dobbelt så mange besøkende og nye, spennende talere da tre av byggenæringens største entreprenører åpnet dørene sammen.

Antallet besøkende på Entreprenørens marked har vokst til omtrent det dobbelte fra fjorårets debutarrangement i Oslo.

─ Målet vårt var å ikke skape en AF-dag, men en bransjedag hvor vi fokuserer på innovasjon og nyskaping. Ut ifra tilbakemeldingene fra i fjor og ut ifra oppmøtet i år, tror jeg nesten jeg rulle terningkast fem pluss på at vi har fått til det, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen til Byggeindustrien.

Grongstad kunne onsdag ønske velkommen til Entreprenørens marked. AF-sjefen tok imot et både bredt og topptungt spekter av bransjefeller på Lillo Gård, like ved en av entreprenørkonsernets egne byggeplasser i Oslo.

Større sammen

Arrangementet ble arrangert for første gang av AF Gruppen i fjor sommer for omtrent 100 deltakere, men i år har både listen over deltakere og arrangører vokst betraktelig.

─ I år har vi vært så heldige at vi også har fått med oss BetonmastHæhre og Kruse Smith på vertskapssiden, og vi har omtrent dobbelt så mange gjester i år, sier Grongstad.

AF-sjefen kunne onsdag ønske 176 deltakere velkomne til det fellesarrangerte bransjetreffet.

Etter Grongstad var det samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som inntok scenen. Han fortalte om utbyggingen av vei, men også om dagens og morgendagens nye krav til digital informasjon og digital infrastruktur.

Fremtidsrettede gjester

Solvik-Olsen fortalte om både samling av digitale kollektivbilletter, testing av selvkjørende buss og lastebiler som automatisk følger en ledebil.

─ Dette begynner nå å bli en realitet, og er ikke bare noe som skal skje i fremtiden, sa samferdselsministeren.

I tillegg til Solvik-Olsen og Morten Grongstad huset Entreprenørens marked-scenen også Kruse Smith-konsernsjef Heidi Wolden, Manpower-konsernsjef Maalfrid Brath, SINTEF Digital-konserndirektør Morten Dalsmo, OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj, konserndirektør for eiendom og energi i AF Gruppen, Andreas Jul Røsjø, #HunSpanderer-grunnlegger Isabell Ringnes og alpinist og investor Aksel Lund Svindal.

Oslo-ordfører Marianne Borgen, kronprins Haakon Magnus av Norge fulgte med på hele det faglige programmet.

─ Vi har prøvd å få gjester som kanskje ikke er helt de tradisjonelle talerne på slike arrangementer, sier Grongstad til Byggeindustrien.