Prefabrikkerte seksjoner fra Tyskland er ankommet byggeplass og heist på plass i andre og tredje etasje. Øverst kommer det en teknisk etasje. Fotodato 30.5.2016.

Millionkrangelen om Nye Kirkenes sykehus kan havne i retten

Helseforetaket Finnmarkssykehuset går rettens vei for å få utbetalt flere titalls millioner kroner fra entreprenør Cadolto.

Det skriver NRK Finnmark i en artikkel.

Prosjektsjef for Nye Kirkenes sykehus, Lill-Gunn Kivijervi bekrefter overfor NRK at Finnmarkssykehuset HF nå går til rettslige skritt for å få pengene tilbakebetalt.

– Vi er inne i sluttoppgjørsfasen og er uenige. Derfor har vi nå levert stevning til Øst-Finnmark tingrett, sier Kivijervi.

Pengene det strides om, er, ifølge artikkelen fra NRK, en feilutbetaling fra Finnmarkssykehuset til den tyske entreprenøren Cadolto på over 60 millioner kroner.

Den tyske entreprenøren har ikke gitt Finnmarkssykehuset noen garantier for at pengene vil bli tilbakebetalt.

Cadolto mener på sin side at de har fått for lite betalt fra Finnmarkssykehuset, skriver NRK.

Det tyske selskapet har dessuten hele tiden hevdet at de ikke har ansvar for forsinkelsene, og har skyldt på Kirkenes Byggservice. Dette har den lokale entreprenøren avvist som tull.

Finnmarkssykehuset har dessuten krevd 57 millioner kroner i dagbøter etter de store forsinkelsene på byggingen av det nye sykehuset i Kirkenes.

– Dagbøtene er også en del av sluttoppgjøret som det nå strides om, forteller Kivijervi.

Kirkenes sykehus er nå snart et og et halvt år forsinket i forhold til det som var den opprinnelige planen, og det blir også ytterligere utsettelser. Før helga bekjentgjorde Finnmarkssykehuset at sykehuset ikke er klart for pasienter før i september.