Fornøyd takbransje etter takmessen

Fornøyde representanter for landets takbransje forlater lørdag Trondheim etter to suksessfulle dager med årets utgave av Norges Takmesse, arrangert for fjerde gang. Alt tyder på at dette ikke blir den siste.

– Dette har gått på skinner hele veien. Vi har ikke mottatt en eneste klage. Tvert imot har vi fått mye skryt fra deltakerne, sier prosjektansvarlig for Norges Takmessse 2018, Tore Antonsen til Byggeindustrien.

Det eneste man kan sette fingeren på er noe lav oppslutning om de tre foredragene som ble holdt første dag. Særlig det siste foredraget var det tynt med folk i den store salen. Ute i den store foajeen på Clarion Hotel & Congress der et 50-tall bedrifter presenterte seg, har det derimot vært godt med folk. Det samme gjaldt plassen utenfor hotellet der det ble knivet i NM i taktekking, for lærlinger torsdag, og for de mer erfarne fredag. Senere fredag kveld er det klart hvem som er vinnerne. Førstepremien for de profesjonelle er en sveiserobot til en verdi på 50.000 kroner.

Ikke mindre enn 35 tremannslag startet dagens konkurranser der man først måtte gjennom en kvalifiseringsrunde før de seks beste som skulle gå til finalen, ble plukket ut. Etter en runde på to timer i ettermiddag kunne konkurransen avsluttes, og vinneren kåres i kveld.

Juryen på fem personer har bestått av Terje Myster Kristiansen, Atlanterprodukter AS i Lofoten, Rune Kalland, Takråd AS, Trondheim (dommersjef), Steinar Fjerdingen, Tecta Tak, Østfold, Stig Skjervik, Sandnes Tak, Sandnes og Øyvind Olsen, Protan, Østfold.

- Vi er imponert over den standarden og kvaliteten som lagene har vist. Det var ingen enkel jobb å plukke ut de seks som gikk videre, forteller jurymedlemmene til Byggeindustrien.

I kvalifiseringsrunden var det bare selve produktet som ble vurdert sammen med en teoriprøve som alle lag måtte gjennomføre, og som også ble utslagsgivende for hvem som gikk til finalen. I finalen var også lagarbeid, utførelse og ryddighet på arbeidsplassen av de ting som ble vurdert.

Juryen var enige om at det var høyt nivå blant de nær 100 taktekkere som deltok i konkurransen, og viser at norske taktekkere viser at de kan levere kvalitetsprodukter.

- Vi er positivt overrasket hvor dyktige de er, sier jurymedlemmene som alle har lang erfaring fra taktekkerbransjen.

Også juryen er veldig godt fornøyd med arrangementet i Trondheim, og de håper og tror at det blir ny norsk takmesse med NM i taktekking om to eller tre år.

Til finalen fredag gikk lag fra disse firmaene: Jørnsen Tak, Drammen, Protan Entreprenør Midt-Norge, Icopal Tak, Lillehammer. Tecta Tak, Moss, og Fasttekk, Hokksund.