Bilde fra yrkesfaglærerutdanningen i teknikk og industriell produksjon ved OsloMet. Foto: OsloMet

OsloMet åpner nytt kompetansesenter for yrkesfag

OsloMet – storbyuniversitetet lanserer denne uken et nytt kompetansesenter for yrkesfag.

– Gjennom kompetansesenteret skal vi videreutvikle utdanningene, drive forskning og samarbeide tett med arbeidslivet. Slik skal vi styrke kvaliteten på yrkesfagene, sier rektor Curt Rice i en pressemelding fra OsloMet tirsdag.

Senteret, som åpnes av kunnskaps- og integreringsminister Jan-Tore Sanner onsdag denne uken, skal være et miljø der studenter, bedrifter og arbeidsliv kan få nødvendig kompetanseutvikling innen det yrkesfaglige feltet, heter det i presemeldingen.

– Det norske arbeidslivet har stort og økende behov for yrkesfaglig kompetanse. I tillegg er det forsket for lite på dette området, og vi trenger mer forskningsbasert kunnskap om hvordan utfordringer i fag- og yrkesopplæringen og læring i arbeidslivet kan møtes, sier rektor Curt Rice.

OsloMet har, ifølge meldingen, et stort fagmiljø gjennom sitt nasjonale ansvar for treårig utdanning av yrkesfaglærere, og har fått midler over statsbudsjettet til å utvikle et kompetansesenter for yrkesfag.

Dette blir oppgavene til det nye kompetansesenteret:

Å arbeide for anerkjennelse av yrkesfaglig kompetanse både i arbeid og utdanning

Å bidra til å bygge et sterkt nasjonalt yrkesfaglig miljø

Å gjennom sin virksomhet som nasjonalt ressurssenter, bidra til økt kvalitet i yrkesfag

Å være den ledende samarbeidspartneren for kompetanseutvikling, fagutvikling og forskning

Å bidra til utvikling av et nasjonalt nettverk for yrkesfaglig kompetanse og desentralisert yrkesfaglig kompetanseutvikling

Kompetansesenteret utvikles i et tett samarbeid mellom OsloMet og samarbeidspartnerne, heter det i pressemeldingen. Samarbeidet inkluderer utvikling av forskningsprosjekter på yrkesfagfeltet.