Kompetanseleder i NESO, Jack Johnsen. Foto: NESO

NESO med millionsum til lederutvikling

NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) tilbyr 1,5 millioner kroner til entreprenørbedrifter som vil være med på å utvikle lederkompetanse.

Det skriver NESO i en pressemelding denne uken.

Med støtte fra Innovasjon Norge utviklet NESO i 2011 et eget topplederprogram for daglige ledere i entreprenørbedrifter. Nå legger serviceorganisasjonen 1,5 millioner av egne midler på bordet til dem som vil være med på det de selv beskriver som tidenes lederløft i byggebransjen i nord, for både mellomledere og toppledere.

Innovasjon Norge støttet både utviklingen av Topplederskolen og deltakelse med 50.000 kroner da tilbudet ble etablert i 2011. Den økonomiske støtten var et engangstilfelle, men styret i NESO har gjennom NESO Utvikling nå bevilget 1,5 millioner kroner i støtte til programmet.

– Topplederskolen ble for første gang avholdt over en treårsperiode fra 2011 med 26 deltakende ledere. Som en del av oppsummeringen sammen med deltakerne, kom det fram et ønske om at det som omhandlet personalledelse med fordel kunne tilbys mellomledere med personalansvar. Som sagt, så gjort – et behov var identifisert: Mellomlederskolen var skapt, forteller kompetanseleder i NESO, Jack Johnsen i pressemeldingen.

NESO har, ifølge meldingen, utviklet begge lederprogrammene med basis i medlemsbedriftenes behov, med Trollfjord Consulting og De4 search & Consult som faglig ansvarlig.

Lederskolene til NESO er åpne for alle, men det er, ifølge pressemeldingen, kun medlemsbedrifter i NESO som får nyte godt av støtten per deltaker på 50.000 kroner for Topplederskolen og 10.000 kroner for mellomlederskolen.