Administrerende direktør Bjørn Melheim (t.h.) og Håvar Ådalen i Pro-Consult.

Strategisk samarbeid mellom Pro-Consult og Cramo

Cramo satser tungt på digitalisering og signerer avtale med Pro-Consult AS. BIM, skanning og droner er blant tjenestene som kommer på menyen.

– Vi har hatt en ambisjon om å samle to ledende miljøer innen maskinutleie, digitalisering, BIM, prosjektering og teknologi til ett solid partnerskap. Derfor er vi veldig glade for å ha Pro-Consult med på laget, forteller Bjørn Melheim, administrerende direktør i Cramo.

Sammen skal de to selskapene utvikle konsepter og tjenester med smart teknologi. Målet er å bidra til mer effektiv prosjektledelse og prosjektgjennomføring, som gir lønnsom og bærekraftig vekst i bygg- og anleggsbransjen

Pro-Consult har et av Norges beste miljøer innen BIM og teknologi. I første omgang skal de bistå Cramo med digitalisering av utleieobjekter, 3D-skanning og BIM-modeller.

– Samarbeidet med Cramo er svært positivt for oss. Vi er en liten bedrift med høy spisskompetanse, og ser på dette som en spennende mulighet. Målet er å ta Cramo helt i front av den digitale byggebransjen, sier Håvar Ådalen, ingeniør for Bygg og Konstruksjonsteknikk i Pro-Consult.

Planen er å digitalisere produktbiblioteket til Cramo i BIM. Det bidrar til mer effektiv prosjektering, færre feil og bedre kommunikasjon mellom aktørene, på tvers av ulike fag.

Gjennom Pro-Consult kan Cramo tilby utleie av BIM-kiosker, som gir direkte tilgang til digitale tegninger og BIM på byggeplassen.

Cramo og Pro-Consult er allerede godt i gang med å planlegge nye konsepter. Dette er noen av tjenestene som kommer på menyen; 3D-skanning av eksisterende bygg til ROT-markedet, samt k omplette leveranser for nybygg med BIM modeller, BIM kiosker, VR og utleieutsty.