Mer enn 340 eiendommer er isolert etter at fylkesvei 291 i Snillfjord i Sør-Trøndelag er ødelagt flere steder på grunn av flomvann. Foto: Marita Byberg Johansen / NTB scanpix

Vegvesenet bygger steinvoller på rasområde

Statens vegvesen bygger steinvoller for å sikre veien etter det nylige jordraset i Snillfjord.

– Det var overraskende at det raste i Snillfjord, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Hanne Louise Moe, til NRK.

Jordraset gikk sent på kvelden den 18. mai, og var omtrent 50 meter bredt og mellom 400 og 500 meter langt. Raset gikk over fylkesvei 6434 ved Storvika i Snillfjord, og førte til at rundt 300 personer, både fastboende, hyttefolk og gjester på to campingplasser ble isolert, skriver NRK.

Prosjektleder Hanne Louise Moe forteller at det er mye fjell oppe i dagen i rasområdet. Det ble også foretatt grunnundersøkelser i området før det ble deponert masser der.

– Mye vann i massene kan være årsaken til raset, sier prosjektleder Moe.

Nå fjernes myrmassene som har rast ut. Området skal også dreneres for vann, heter det i artikkelen fra NRK.

Moe forteller også at ekstra vekt fra massedeponiet som ligger like ved rasstedet, kan ha vært en medvirkende årsak til raset.

En geotekniker har undersøkt rasområdet, og Vegvesenet har registrert enkelte skader på fylkesveien.

– Veien har fått litt skade på asfalten, og svekka veiskulder på den nedre siden, sier Hanne Louise Moe.

Nå bygges det steinvoller på begge sider av veien for å sikre området. Steinvollen på oversiden skal fungere som en fangvoll dersom det skulle gå ytterligere ras, og vollen på nedsiden skal stabilisere veien. Steinvollene legges på fast grunn, skriver NRK.