Forsker/sivilingeniør - bygningsfysikk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringerknyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeTrøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist06.06.2018

SINTEF Byggforsk, avdeling Arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner i Trondheim søker

Forsker/sivilingeniør - bygningsfysikk

Vi søker en erfaren prosjektleder/rådgiver/forsker med master- og/eller PhD-grad innen brannsikkerhet.

Avdelingen

Arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner utvikler løsninger for våre kunder gjennom oppdragsforskning. Avdelingen består av 60 medarbeidere som jobber innenfor virksomhetsområdene forskning, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Avdelingen har godt utstyrte laboratorier som dekker byggenæringens behov for tjenester. Vi arbeider aktivt i store, faglige forskningssentre som SFI KLIMA 2050 (Klimatilpasning av bygninger og infrastruktur), ME ZEB (Zero Emission Buildings) og FME ZEN (The Centre on Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities). Alle prosjekter gjennomføres i tett samarbeid med kunder og undervisnings- og forskningsmiljø. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Vi ønsker oss flere faglig dyktige og engasjerte medarbeidere tilknyttet faggruppen Bygningsfysikk. Gruppen består i dag av 12 personer og har kompetanse innen bygningsfysikk, byggeteknikk, klimatilpasset bygging, lydisolering og brannsikkerhet. Vi arbeider tverrfaglig og har tett samarbeid med fagmiljøer innen byggematerialer, konstruksjonsteknikk, tekniske installasjoner og arkitektur for å utvikle løsninger med god funksjonalitet.

Kvalifikasjoner

På grunn av voksende oppdragsmengde innen forskning, utvikling og innovasjon søker vi etter en ny medarbeider med utdannelse på MSc- og PhD-nivå, gjerne med erfaring fra norsk byggenæring, være seg entreprenør eller rådgivende ingeniør. Nyutdannede med byggfaglig utdannelse oppfordres også til å søke.

Du har interesse for å utvikle løsninger for fremtidens energieffektive bygninger hvor bygningskroppen bidrar til å skape et godt inneklima. Varme, fukt, dagslys, lufttetthet og klimarobusthet er noen sentrale stikkord for fagområdet. Vi har et laboratorium i verdensklasse hvor vi gjennomfører prøving av elementers egenskaper ved klimapåkjenninger og generell funksjon til byggevarer og bygningselementer, vi gjør studier på bygninger som står ute i vær og vind, og vi bruker "state of the art" beregningsprogrammer (for eksempel Comsol, Therm, Wufi, EnergyPlus) for å simulere bygningsfysiske egenskaper. Din jobb vil inkludere det å gjennomføre og være prosjektleder for denne typen oppdrag, og også å utvikle og delta i store og mindre forskningsprosjekter.

Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Har du interesse for teknologi, er det også en fordel. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter i samarbeid med kunder og kollegaer. Vi søker medarbeidere med initiativ, glød og faglig interesse.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Gjennom våre prosjekter vil du kontinuerlig utvikle din kompetanse og få anledning til å påvirke hvordan bygninger i Norge bør utformes. Vi tilbyr varierte og utfordrende oppgaver innenfor:

  • Tverrfaglige utviklingsoppgaver i nært samarbeid med industrien og andre enheter i SINTEF
  • Anvendelse av forskningsresultater til å utvikle byggetekniske løsninger
  • Beregninger av varmetekniske og fukttekniske egenskaper samt energiberegninger
  • Laboratorieprøving av produkt og løsninger
  • Skadeanalyser med vurdering av løsningers egnethet og utbedringstiltak
  • Spesialrådgivning innenfor områder som fukt, varme, lufttetthet, transparente fasader, solskjerming og inneklima
  • Utarbeidelse av anvisninger i Byggforskserien
  • Prosjektledelse av små og store prosjekter
  • Kunnskapsformidling både vitenskapelig og populærvitenskapelig

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig lønn
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling
  • Samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

Spørsmål om stillingen

Birgit Risholt

Forskningsleder

Telefon 454 28 981

Jonas Holme

Forskningssjef

Telefon 915 21 367

Søk stilling

Vis flere stillinger: