Jon Sandnes

BNL setter attraktivitet og bærekraft på agendaen på sin generalforsamling

På årets generalforsamling har BNL satt attraktivitet og bærekraft på agendaen. - Attraktivitet fordi vi trenger å tiltrekke oss de beste hodene og rekruttere fra hele befolkningen. Bærekraft fordi alt vi gjør må være mer bærekraftig, sier Jon Sandnes, adm. dir i BNL.

– Vi håper dette blir en spennende dag, og at temaene fanger manges interesse, Sandnes.

Ifølge Perspektivmeldingen vil vi trenge 200 000 nye jobber i privat sektor de neste ti årene. Disse jobbene blir ikke vedtatt av politikerne, men blir skapt av lokale bedrifter i hele landet. 

–Det er mye som skal bygges også fremover. Byggenæringen er Norges største distriktsnæring. Klarer vi å beholde denne plassen? Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO vil presentere noen utviklingstrekk for Norge, forteller Sandnes videre.

- Vi lever i en stadig mer globalisert verden hvor også kravet til å opptre bærekraftig blir stadig mer avgjørende. Hva må bedriftene tenke på når de handler internasjonalt? Vi har invitert Initiativ for etisk handel, Statsbygg og Skaaret Landskapsarkitekter til å snakke om dette, sier Sandnes.

Byggenæringen er avhengig av mangfold og å være en attraktiv arbeidsgiver for alle talentene -ikke bare menn. Hvordan skal vi få flere jenter og kvinner til å velge næringen? Og hvordan skal vi få de til å ville bli. 

– Dette skal Rørlegger Marie Linn Havsgaard dele sine tanker om. Hun er en pådriver for å samle og rekruttere kvinner i rørleggerfaget i Bergensområdet. Vi har også utfordret direktør i Sintef Hanne Rønneberg som har gjennom et langt liv i næringen som toppleder til å dele sine tanker om dette temaet, avslutter Sandnes.