Gudmund Roen

Albert Hæhre trapper ned - Gudmund Roen blir ny leder for BetonmastHæhre Anlegg

Gudmund Roen overtar rollen som leder for BetonmastHæhre Anlegg (tidligere Hæhre Entreprenør) etter Albert Hæhre, som ønsker å trappe ned. 

Roen har over 20 års fartstid i konsernet, senest som prosjektsjef på E6 Kolomoen - Arnkvern.

BetonmastHæhre Anlegg er en av Norges største aktører innen vei- og anleggsutbygging. Roen overtar en virksomhet med cirka 1.000 medarbeidere og en omsetning i 2017 på nærmere 2,5 milliarder kroner. Virksomheten sorterer under divisjon Anlegg i BetonmastHæhre.

– Jeg er både stolt og ydmyk over å få denne muligheten til å kunne ta over stafettpinnen etter Albert. Han har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp BetonmastHæhre til å bli den ledende aktøren i det norske anleggsmarkedet, sier Gudmund Roen.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å styrke vår posisjon i markedet ytterligere. Med våre svært dyktige medarbeidere og med støtte fra Albert, har jeg det aller beste utgangspunkt for å bygge videre på vårt solide fundament, legger han til.

Albert Hæhre (63) sier han ser frem til en friere rolle i tiden fremover.

– Jeg har nådd en alder hvor det er ønskelig å trappe noe ned. Jeg vil fortsatt arbeide lange dager, men ønsker meg noe større frihet, slik at jeg i større grad kan fokusere på eier- og styrerollen. Nå som divisjonsorganiseringen i Anlegg er satt og strategien for de neste årene skal legges, føler jeg at tidspunktet for å gå over i en friere rolle er riktig. Gudmund er en svært dyktig kar, med lang erfaring fra Hæhre-systemet. Jeg er trygg på at Gudmund vil lede vår anleggsvirksomhet på aller beste vis, sier Hæhre.

Gudmund Roen har lang erfaring fra anleggsbransjen, og har jobbet i BetonmastHæhre de siste 20 årene. De senere år har han vært prosjektsjef for noen av Norges største samferdselsprosjekter, inkludert FP1 og FP3 på E6 mellom Minnesund og Hamar. Til sammen har han over 30 års erfaring fra bransjen, og tidligere arbeidsgivere inkluderer Eeg Henriksen og Ragn Sells. Gudmund Roen er utdannet ved Hærens Ingeniørskole.

Konsernsjef Jørgen Evensen hilser Roen velkommen.

– Det gleder meg stort at vi finner den aller beste kandidaten til en så viktig og krevende stilling i egne rekker. Det viser at det finnes mange særdeles kompetente ledere i BetonmastHæhre-organisasjonen, sier Evensen.

– Albert har gjort en kjempejobb med å bygge opp anleggsvirksomheten til det den er i dag. Han har også betydd mye for utviklingen av anleggsbransjen generelt. Jeg har stor forståelse for at han nå ønsker en friere rolle hvor han kan fokusere mer på eierrollen, tilføyer han.

Gudmund Roen trer inn i sin nye rolle 1. juni.