Den ti tonn tunge sylinderen som skal være en del av vindturbintårnet trekkes opp på fjellet av danske og finske spesialkjøretøy som er leid inn av turbinprodusenten Vestas.Turbinen til en av de 71 vindturbinene som skal monteres i Roan Vindpark, heises på plass.

Roan Vindpark under bygging

Monteringen av Norges største vindpark så langt, Roan Vindpark i Roan kommune på Fosenhalvøya i Trøndelag, er i full gang. Dette er første steget til en full utbygging av hele seks vindparker, fire på Fosenhalvøya, én på Hitra, og den siste på Geitfjellet i Snillfjord kommune, sør for Trondheimsfjorden. 

Roan Vindpark skal være ferdig til 1. oktober i år. Neste vår starter monteringen av Storheia Vindpark i Åfjord kommune og som blir på hele 80 vindturbiner.

Utbyggingen skjer i regi av selskapet Fosen Vind der Statkraft er det ledende firmaet. Fosen Vind er det største vindkraftprosjektet i Statkraftregi noen gang. Det er også det største og mest kompliserte vindkraftprosjektet som danske Vestas, en av verdens ledende produsenter av vindturbiner, har gitt seg i kast med.