– Vi ser at nordmenn ønsker stadig mer eksklusive og miljøvennlige materialer på terrassen, sier Rune Kjølberg, kategorisjef trelast hos Maxbo.

- Stadig flere velger terrassebord av gjenvunnet plast

Det vanlige impregnerte terrassebordet får konkurranse fra uventet hold. Gamle sjampoflasker og plastposer blir til høykvalitets terrassebord.

Tall fra Maxbo viser at flere nordmenn nå velger å kjøpe terrassebord av gjenvunnet plast og tre.

– Før var det vanlige trykkimpregnerte terrassebordet nesten alene på markedet. Nå finnes det mange spennende alternativer, sier Rune Kjølberg, kategorisjef trelast hos Maxbo i en melding fra selskapet.

Mindre andel impregnert
Tall fra Maxbo viser at vanlige impregnerte terrassebord nå står for under halvparten av salgsverdien.

I 2012 utgjorde impregnerte terrassebord ca. 60 prosent av salget, men var i 2017 redusert til ca. 45 prosent hos Maxbo.

– Vi ser at nordmenn ønsker stadig mer eksklusive og miljøvennlige materialer på terrassen. Dette skyldes både trender i markedet og vår egen satsing på disse terrassetypene, sier Kjølberg.

Miljø og kvalitet på terrassen
En av trendene som tar opp kampen med impregnert treverk, skal være terrassebord av resirkulerte materialer.

Fiberon er laget av 94 prosent resirkulerte materialer. Den ene halvparten kommer fra resirkulert plast, og den andre fra resirkulert treverk. Plasten kommer fra gamle plastposer og vaskemiddelflasker, mens trefibrene lages av gamle vinduslister, dørrammer og skap.

Salget av Fiberon har på ti år gått fra null til 40.000 solgte kvadratmeter i Norge i 2017.

– Trenden med vedlikeholdsfrie terrassebord øker.­Forbrukerne ønsker å bruke mindre tid på å skrubbe, beise og olje terrassene sine. Og så er det mange som synes det er bra med miljøvennlige alternativer, sier Tor-Ivar Frey, daglig leder i Hardstuff som er leverandør av Fiberon i Norge.

Royalimpregnerte terrassebord  og Kebony vokser også i Maxbo-kjeden.