Eiere og styreleder - fr  venstre Tore Sæthersmoen Kjell Michaelsen Rune Brennbakken Lars Harald Røste og Arne Søberg.

Danner elektroentreprenør-gigant på Innlandet

Lokale eiere vil skape Østlandets ledende elektroentreprenør fra Innlandet, og derfor bytter Elnett Øst AS navn og vokser. Elnett Øst vil høsten 2018 skifte navn til Minel AS og skal bli synlig over hele Østlandet .

Kjell Michalsen, styreleder i Minel AS.

– Minel blir Norges femte største elektroentreprenør, og

har sitt utspring fra fire elektroinstallatørselskap i Oppland og Hedmark, sier styreleder Kjell Michaelsen i Minel AS.
– Minel kommer til å få en omsetning på 600 millioner kroner og sysselsetter over 400 personer fra oppstart. Målet er at vi i løpet av fem år runder en milliard i omsetning og rykker noen plasser oppover lista blant de største i bransjen vår, fortsetter Michaelsen.

Lokale gründere
Gründerne Arne Søberg, Tore Sæthersmoen, Rune Brennbakken og Lars Harald Røste, fra Hamar, Vinstra, Gjøvik og Gausdal, startet Elnett Øst for 20 år siden. Elnett Øst har hatt eierskap i selskap fra Otta i nord til Sarpsborg i sør. Nå fusjonerer gründerne sine egne selskap inn i det det nye konsernet. Minel består av til sammen 17 selskap. 

– Vi danner et felles konsern for å styrke mulighetene for fremtidig vekst. Dette er viktig for å beholde selskapet under lokal kontroll og sikre fremtidig verdiskapning, sier styreleder Michaelsen i en pressemelding.

De fire gründerne eier Minel gjennom selskapene Gjøvik Installasjon Eiendom AS, Røste Holding AS, Elmontasje Holding AS og Vinstra Elektro AS.
– Når eiernes driftsselskap løftes over i konsernet, får vi vist hvor store vi faktisk er. Vi blir mye mer synlige og attraktive som samarbeidspartner og leverandør, mener styrelederen.
– Det gjelder både mot utbyggere, store entreprenører og mot privatkunder, fortsetter Michaelsen.

– Selskapene som blir til Minel har vist god utvikling de siste årene. Vi har svært dyktige ansatte og ledere som vet hva kundene trenger, sier Kjell Michaelsen. 

– Det gjør oss trygge på at det er rett å satse offensivt. Det er moro at vi kan lage et stort konsern her i Oppland og Hedmark. Det er veldig viktig for oss å bygge Minel videre på den lokale forankringen vi har, og sørge for at kundene får landets beste oppfølging og service, fortsetter Michalsen.

E6og nytt sykehus i Innlandet

Minel driver med tradisjonell elektroinstallasjon i alle typer bygg og retter seg mot privatmarkedet, utbyggere og offentlig sektor. Minel har også egne avdelinger som jobber med nødstrøm, snøproduksjonsanlegg, veibelysning og elektroinstallasjoner i tuneller.
– Ved å danne Minel, står vi også bedre rustet til å få vår del av utbyggingen av E6 mellom Moelv og Øyer, og nytt sykehus ved Mjøsbrua på lokale hender, sier Michalsen.

Navneskiftet

Minel består av:

Minel Gjøvik Installasjon AS, Minel Sentrum Installasjon AS, Minel Elektriker’n AS, Minel Land Elektriske AS, Minel Innlandet Elektro AS, Minel Teledata Øst Gjøvik AS, Minel Skogvang Installasjon AS, Minel Gudbrandsdal AS, Minel Teledata Øst Lillehammer AS, Minel Ledende Elektro AS, Minel Kreativ Elektro Ski AS, Minel Kreativ Elektro Askim AS, Minel Klavestad Installasjon AS, Minel Elmontasje Hamar AS, Minel RK Elektro AS, Minel Skarpsno Elektro AS og Minel El-montasje Elverum AS. 

Det nye selskapet er allerede etablert. Til høsten starter jobben med å henge opp nye skilt og profilere ansatte og biler med det nye navnet. 

– Det blir en stor jobb. Vi har blant annet over 300 biler som skal skifte drakt, bokstavelig talt, avslutter Michalsen med et smil.