Tasta Skatepark

Jonas Prestmo gjør en ollie for Byggeindustrien.Prosjektleder Rune Herdlevær i Backe Rogaland viser at han ikke har glemt gamle kunster.

På Tasta i Stavanger har Backe Rogaland AS fullført andre byggetrinn på en av Nord-Europas største skateparker.

Fakta

Sted: Tasta, Stavanger
Prosjekttype: Skatepark
Entreprisekostnad uten merverdiavgift: 42,4 millioner kroner
Bruttoareal: Bygg: 100 kvadratmeter, skatebaner og annet uteareal: 7.000 kvadratmeter
Tiltakshaver: Stavanger kommune, BMU Park og Vei
Byggherreombud: Novaform
Totalentreprenør: Backe Rogaland
Arkitekt: Pivotech
Totalrådgiver og LARK: Multiconsult
Underentreprenører og leverandører: Betongarbeid: Betongpark l Oppmåling: Anko l Grunnarbeider: Stangeland Maskin l Ferdigbetong: Velde Betong l Betongelementer: Hå Element l Kjerneboring: Kays Betongsaging l Stålarbeid: Stålteknikk l Glass/fasade og ståldører: Time Aluminium l Metallarbeider: Trappeteknikk l Taktekking: Sandnes Tak l
Sedum-dekke: Bergknapp l Blikkenslager: Vibemyr Blikk l
Tømrer, kjøkken og garderobe: Stavanger Bygg l Maler og gulv-
legger: T Lund l Flislegger: Waldeland & Varhaug l Rørlegger: Bryne Rør l Elektro: Akaso Elektro l Ventilasjon: Lie Ventilasjon l Lås og beslag: Marvik

Tiltakshaver er Stavanger kommune, ved BMU Plan og Vei.

Parken er tegnet av svenske Pivotech. Byggingen er utført i totalentreprise og har skjedd i to byggetrinn.

To byggetrinn
Fra oktober i fjor og til april i år ble 1.600 kvadratmeter skatebaner (660 kvadratmeter under tak), andre ute-arealer på 650 kvadratmeter og et klubbhus på 100 kvadratmeter bygget. Andre byggetrinn har en totalramme på 28 millioner kroner medregnet mer-verdiavgift.
Sommeren 2016 ble 2.600 kvadratmeter skatebaner og andre utearealer på 2.050 kvadratmeter fullført i totalentreprise av Stangeland Maskin AS til en kostnad på 24,4 millioner kroner medregnet merverdiavgift.

Heldig med været
Skateparken ligger på en åtte måls tomt på Tasta, nord for Stavanger sentrum.
Grunnen består av oppfylte sprengsteinsmasser, siden forurensede masser måtte kjøres til deponi.
Skateparkens uteområder har fine natursteinsmurer, belysning og beplantning. Alt utvendig metall (rekkverk, lysmaster o.a.) er lakkert gult. Deler av skateparkens andre byggetrinn ligger under tak.
Prosjektleder Rune Herdlevær i Backe Rogaland forteller at byggearbeidene har gått bra, til tross for trang tomt uten riggplass.
– Heldigvis var været med oss under betongarbeidene, sier Herdlevær.

Selvbærende vegger
Klubbhuset på 100 kvadratmeter rommer kjøkken med kiosk, møterom, toaletter og lager. Det har rektangulær form og er ført opp med selvbærende yttervegger av betongelementer og stålplatetak med sedumplanter. Fasadene består av hvite, slipte betongelementer. Bygget har systemhimlinger, gipsvegger og belegg på gulv i kjøkken, møterom og lager og fliser på toaletter. Bygget er prosjektert og ført opp etter Tek10. Oppvarming skjer med elektrisitet. Ventilasjon er balansert og har varmegjenvinning.

Mye detaljarbeid
Skatebanene er bygget av en spesiell miks av B35 betong med redusert størrelse på singeltilslag. Betongarbeidene er utført av Betongpark Anlegg AS og medførte mye detaljarbeid for å oppnå rett kvalitet og finish. Betongpark Anlegg bygger kun skateparker og de ansatte er aktive skatere.
Både klubbhus, utsiktsplattform og uteområder har universell utforming. Det er satt opp støyvegger i tre med vinduer mot Gjerdeveien.
Herdlevær sier at 26 aktører har vært med på prosjektering og bygging av skateparken.
– 40 personer var med da aktiviteten var på topp. Tasta Skatepark er bygget uten fraværsskader.


Flere prosjekter