Foto: SwedoorFoto: SwedoorFoto: SwedoorFoto: Swedoor

Swedoor leverte 1.900 dører til Portalen Lillestrøm

Portalen Lillestrøm består av både næringslokaler, kontorbygg, leiligheter og hotell, og er det største enkeltprosjektet OBOS noensinne har hatt. Swedoor har levert innerdører.

Det skriver dørprodusenten i en pressemelding denne uken.

Swedoor leverte 1900 innerdører til Portalen Lillestrøm, og har, ifølge pressemeldingen, hatt fokus på funksjon og leveranselogistikk.

Portalen Lillestrøm består av flere fremtidsrettede og energivennlige bygg på til sammen 50.000 kvadratmeter. Disse huser både næringslokaler, et kontorbygg på ti etasjer, 144 leiligheter og et Scandic-hotell med 220 rom. Portalen er tegnet av LPO Arkitekter, og bygget av Veidekke på oppdrag fra OBOS. Med en prislapp på 1,5 milliarder kroner, er dette det største enkeltprosjektet OBOS noen gang har hatt. Portalen ble ferdigstilt høsten 2017.

Lyd- og brannklassifisert

Swedoor har levert 800 innerdører til boligdelen og 1.100 lyd- og brann-klassifiserte massivdører til resten av Portalen.

– Da vi skulle velge dører til dette prosjektet var fokuset på pris, pakkeløsning og logistikk. Vi valgte derfor Swedoor som er kjent for sine kvalitetsdører. På grunn av størrelsen på prosjektet var det viktig for oss at Swedoor kunne levere det de skulle på riktig tid. Dette fungerte veldig bra, sier Ove Bengtzon i Veidekke, prosjektleder for Portalen Lillestrøm.

Siden flere av dørene på Portalen skulle være lydisolerte og motstandsdyktige mot brann, valgte de å bruke Swedoors massivdører. De fleste av massivdørene på Portalen er brannisolert enten med brannklasse EI30 eller EI60, og lydisolert med 30dB, 35dB eller 40dB, skriver Swedoor.

Terskelfritt og tett

I hotellets fellesarealer har dørene stålkarmer og i resten av Portalen er det benyttet trekarmer.

Som en ekstrafunksjon på dørene i fellesarealene i hotelldelen, ble det levert heve- og senketerskler som er innfelt i underkant av dørbladet. Disse senkes ned når døren lukkes, hvilket skal gjøre den helt tett og gi god lydreduksjon selv om døren ikke har terskel.

– Jeg synes løsningen med heve- og senketerskler var spesielt bra. Den gjorde det mye lettere for oss å tilfredsstille universell utforming med nivåfri adgang som sikrer god fremkommelighet for blant annet rullestolbrukere og personale med traller. Samtidig ivaretar det også brann og lyddemping, uttaler Bengtzon.

Dørene som er benyttet på Portalen-prosjektet, er, ifølge pressemeldingen, relativt ordinære designmessig, men på hotellet er det valgt et litt annerledes utrykk.

– Scandic ønsket at alle dørene skulle ha en overflate i laminat med tremønster for å få et finert utseende. Laminatbelegg gjør dørene veldig motstandsdyktige mot slitasje, slag og støt som hotelldører fort blir utsatt for med gjester som går ut og inn med store kofferter. I tillegg gjør laminatbelegget at dørene krever lite vedlikehold og er lettere å rengjøre, avslutter Bengtzon i meldingen.