Venstres finanspolitiske talsmann, Abid Raja, sier det kun vil bli snakk om små korreksjoner i det reviderte statsbudsjettet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Venstre om revidert budsjett: Viktig å holde igjen

Venstres finanspolitiske talsmann, Abid Raja, lover ingen kraftige markeringer i forbindelse med partiets første statsbudsjett. 

Raja understreker også overfor Dagens Næringsliv at konflikt i Midtøsten og økt oljepris ikke vil påvirke det norske statsbudsjettet.

– Situasjonen i Iran og høyere oljepris vil ikke si at festen skal begynne. Revidert budsjett skal bare være en justering. Nå er det viktig å holde igjen, sier Raja.

Han sier til avisen at han gleder seg over det regjeringen allerede har offentliggjort – som 150 millioner kroner ekstra til å bekjempe plastforsøpling i havet. Andre budsjettdetaljer vil han ikke kommentere.

– Nå er vi med i regjeringen. Vi skal måles på hva vi får til sammenlignet med om vi sto utenfor. Det blir små korreksjoner, sier Raja til avisen.

Trepartiregjeringen, som nå inkluderer Venstre, må forhandle med Kristelig Folkeparti (KrF) for å flertall for sitt budsjett. Karbondioksidgass, barn og brus er blant sakene som er viktigst for KrF.