Satser med ny teknologi for verktøy- og utstyrssporing

Nanolink er ute med et nytt digitalt verktøysporingssystem som skal gi oversikt over hvor bedriftens utstyr befinner seg, og hvem som sist var i befatning med det. 

– Systemet er ideelt for bedrifter som har et større antall kostbart fellesverktøy og utstyr som sirkulerer mellom ansatte og byggeplasser, forteller daglig leder og partner i Nanolink i Norge, Atle Harrang.
Nanolink ble lansert i 2015 i Danmark, hvor man har gjort gode erfaringer med systemets 6.000 brukere. Nå satser de på en internasjonal ekspansjon, og Norge er første marked ut. Harrang har tidligere utviklet en softwareløsning for det norske VVS-markedet.

Konseptet er kort fortalt en liten brikke som festes på verktøyet, som deretter kan spores ved hjelp av en app eller via PC. Etter en registreringsprosess hvor man tar bilde og legger inn en beskrivelse av utstyret, er det klart til bruk. Brikkene bruker bluetooth-teknologi og sender ut et signal i 100-meters radius i 4 år, uten lading eller skifte av batteri. 

- Sporingen skjer helautomatisk ved hjelp av en app på mobilen til de ansatte, og det har vært et viktig poeng i utviklingen av systemet at det ikke skal være behov for noen manuelle registreringer. Appen søker etter signaler fra brikkene, registrerer GPS-posisjon og sender informasjonen til serveren. Slik kan man enkelt se geografisk lokasjon, hvem som har brukt verktøyet sist eller hvem som er nærmest i øyeblikket. Med ett klikk i appen kan man ringe direkte til den aktuelle kollegaen, heter det i en pressemelding.
Harrang er ikke i tvil om at Nanolink kan bidra til økt effektivitet for svært mange bedrifter.
– Alle bedrifter i ulike bransjer bruker mye tid på å lete etter arbeidsverktøy. Med helautomatisk digital verktøysporing vil man kunne fokusere på kjernedriften i selskapet, istedenfor å gå rundt på byggeplassen eller lageret og lete etter utstyr, eller bruke tid på å ringe til kolleger for å høre om de vet hvor verktøyet er, sier han.