Illustrasjon: Statens vegvesen

Vegvesenet inviterer til Ferjefri E39-bransjetreff for maritim sektor

Ferjefri E39 er det største samferdselsprosjektet i norsk historie. Man skal halvere reisetiden mellom Kristiansand og Trondheim og erstatte ferjer med nye marine konstruksjoner. 

– På investeringsprosjekter har anleggsentreprenører tradisjonelt sett vært vår kontraktspart, og har gjennomført bygging av tunneler, veger og konstruksjoner. Vi har i mindre grad kjøpt varer direkte fra leverandører til den utførende parten. Siden Ferjefri E39 er et helt unikt prosjekt ser vi på alternative løsninger for å sikre at vi får gjennomført prosjektene våre, sier Kjersti Kvalheim Dunham, prosjektleder for Ferjefri E39.

Eksempelvis vil en flytebru til kryssing av Bjørnafjorden innebære en stor og kostbar leveranse av stålelementer.

- Vi ønsker derfor å gå i dialog med et marked som har god og lang erfaring med prosjektering av denne typen leveranser, sier hun.

– Vi tror at bransjetreffet blir interessant både for industri som har erfaring fra offshore, stål, olje, gass, verft og rederier. Det blir spennende å knytte nye kontakter og undersøke mulighetene for å kunne inngå samarbeid med en bransje som har lang erfaring med marine konstruksjoner. På bransjetreffet vil de få ytterligere informasjon om forventet arbeidsvolum fremover slik at de kan begynne å planlegge et eventuelt samarbeid med oss. Jeg gleder meg til et annerledes bransjetreff, sier hun.

Hensikten med bransjetreffet er å et innblikk i den strategiske gjennomføringsplanen for Ferjefri E39

Arrangementet finner sted i på Scandic Flesland Airport Hotel i Bergen 11. juni.

Les mer her