Flere av Biltemas varehus utvides til store konseptvarehus, som her på Bryne. Foto: Biltema

Biltema planlegger flere gigantvarehus

Biltema bygger nytt og utvider samtidig eksisterende varehus. Målet er 100 varehus i Norge.

I tider der mange satser tungt på netthandel, går Biltema mot strømmen og åpner flere og større varehus. Biltema har nå 64 varehus i Norge, og målet er 100.

– Vår erfaring er at kundene ønsker hele varesortimentet og sjelden har tid til å vente på levering. Derfor satser vi på store fysiske varehus som har alt på lager. Samtidig tilrettelegger vi for en bedre online-service ved blant annet å ruste opp nettsiden vår og teste ut vårt nye Kjøp & Hent-konsept. Sistnevnte er i testperioden rettet mot proffkunder i utvalgte varehus, sier daglig leder Egil Iversen i Biltema Norge i en pressemelding.

Han overtok lederstillingen i Norge, etter at tidligere daglig leder Knut Svenningsen nylig tiltrådte som styreleder for selskapet.

Biltema utvider byggsortimentet og tar inn stadig flere plasskrevende varer. Dette har bidratt til at flere av de eksisterende varehusene er blitt for små. Nå utvides de til store konseptvarehus på opptil 7500 kvadratmeter.

– Et fullassortert varehus har 19 000 forskjellige varer. Et eksempel på dette er varehuset på Bryne, som nylig vokste fra cirka 1000 kvadratmeter til 7350 kvadratmeter, sier Iversen.

Nå har Biltema konkrete byggeplaner blant annet på Furuset i Oslo, Forus i Stavanger, Voss, Stord, Mosjøen, Gol, Gjøvik, Hamar og Slitu nær Askim i Indre Østfold.

Men det stopper ikke der.

Biltema har følere ute over hele Norge og ser på alle steder med et godt kundegrunnlag, for eksempel Hammerfest, Florø, Halden, Lillestrøm og Ski.

– Vi får daglig et 20-talls henvendelser fra folk som ønsker å få et Biltema-varehus i nærheten. Både ordførere, politikere og vanlige folk er blant dem som tar kontakt. Filosofien vår er kort avstand mellom kunde og varehus, vi holder handelen lokal og bremser handelslekkasjen. Det er bra for miljøet og bra for handelen i distriktene, sier Iversen.