F.v. Prosjektleder Pål Christiansen i Østlandske Vei og Betong AS og avdelingsdirektør Nils Karbø i Statens vegvesen undertegnet 8. mai kontrakt om bygging av ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 152 Langhusveien i Ski. (Foto: Elin Lied/ Statens vegvesen.)

Fikk kontrakt på ny gang- og sykkelvei i Ski

Entreprenør Østlandske Vei og Betong AS vant kontrakten om å bygge ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 152 Langhusveien i Ski.

Kontrakten omfatter å bygge 1000 meter gang- og sykkelvei parallelt med fylkesvei 152 Langhusveien fra Vevelstadveien og Smedsrudveien. I tillegg skal flere avkjørsler og kryss utbedres. Ny gang- og sykkelvei skal bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for alle trafikantgrupper, skriver Statens vegvesen ien pressemelding.

Seks leverte tilbud Østlandske Vei og Betong AS var tilbyderen med lavest pris på kr 36.027.057,70 pluss moms. Prosjektet har en forventet totalkostnad på 120 millioner 2018-kr, inkludert moms. Totalkostnaden inkluderer blant annet en usikkerhet på +/- 10 prosent, entreprenørkostnader (gang- og sykkelvei, bruutvidelse, lokale støyskjermingstiltak), grunnerverv og byggherrekostnader. Det var til sammen seks entreprenører som hadde levert inn tilbud da fristen gikk ut.
Det er ventet at anleggsarbeidene starter i månedsskifte mai/ juni. Hoveddelen av arbeidene skal være ferdig i løpet av 2019, men det vil gjenstå noen mindre arbeid som utføres våren 2020.

Langhusveien er fylkesvei, men er finansiert med statlige midler samt bompenger fra oslopakke 3. Prosjektet er en del av Bymiljøavtalen mellom Oslo og Akershus.