Velde Pukk på Sandes har Europas største miljøstasjon og benytter blant annet vaskeanlegg fra CDE global på regjøring av masser.

Nordic Bulk landet forhandleravtale med CDE global

Nordic Bulk landet nylig en forhandleravtale med CDE global, Europas ledende aktør på resirkulering av gammel masse.

Det gir norske Nordic Bulk muligheten til å levere CDE sine vaskeanlegg i hele Skandinavia, både som selvstendige enheter, men også inkorporert i eksisterende anlegg, skriver selskapet i en pressemelding.

– Det ligger store verdier i gammel masse, påpeker Peder Egeland, daglig leder i Nordic Bulk.

I stedet for å deponere masse kan man enkelt utnytte ressursene med ny teknologi. Pukkverk og entreprenører kan for alvor øke lønnsomheten ved å vaske og resirkulere gamle masser, skriver Nordic Bulk.

– Visjonen vår har alltid vært å levere anlegg som gir bedre totaløkonomi, det har vi tenkt å fortsette med fremover ved å bli ledende i Skandinavia på økt utnyttelse av gamle ressurser. Samarbeidet har fått en flyvende start, kun etter noen uker solgte vi et vaskeanlegg til Iskalk på Island. Dette er et veldig hett satsingsområde, sier bedriftslederen.

Velde Pukk på Sandes har Europas største miljøstasjon, hvor satsing på gjenvinning har gitt større slagkraft innen asfalt og betong.

– Lastebilene frakter verdifull gravemasse inn, og rene fraksjoner ut. Det gir effektiv drift. Vi har nylig kjøpt enda ett CDE anlegg som gir bedre massebalanse. Vi satser hardt på resirkulering og økt utnyttelse, forteller Kjartan Eggebø, driftsleder pukk og miljø i Velde pukk.

Ettersom urene masser nærmest er umulige å tørrsikte, er det nødvendig å vaske ut den dårlige massen med sikt og cyclon.

– Vaskemaskinene til CDE global er ekstremt effektive på å skille jord, sand, stein og annet avfall. Leverandøren har fortalt om entreprenører som har gått fra å betale for deponi, til å selv få betalt for ferdigvaska masser, forteller Peder Egeland i Nordic Bulk.

I løpet av Nordic Bulk sine 25 år mener Egeland at de har vi sett en kontinuerlig utvikling i bransjen. Han poengterer at resirkulering er et naturlig steg videre, noe som passer bra med deres filosofi om å levere kostnadseffektive anlegg, skriver selskapet i meldingen.