Mattias Johansson. Foto: Katrine Lunke

Økning for Bravida

Bravida fikk en økning i nettoomsetning på 11 prosent til 4.557 millioner svenske kroner (4.115 i fjor) og resultat før skatt økte med sju prosent og ble på 226 millioner svenske kroner.

 – Jeg er fornøyd med at vi, tross sterke tall å sammenligne oss med og en negativ effekt av påsken som i år forløp i første kvartal, rapporterer én prosents organisk vekst i kvartalet. Jeg vil særlig løfte frem den sterke veksten i vår danske virksomhet. Bravida Danmark leverer en vekst i omsetningen på 20 prosent og en økning i ordreinngangen på 70 prosent. I konsernet har vi fortsatt veksten på service som vokste med 11 prosent dette kvartalet og gjennom de siste 12 måneder med høye 15 prosent. Påsken påvirker også kontantstrømmen negativt i første kvartal da innbetaling fra kunder ble skjøvet til de første dagene i april. Resultatutviklingen er stabil og den underliggende EBITA-marginen, eksklusive Oras, er uforandret, 5,1 prosent, sier konsernsjef Mattias Johansson.

Ledelsen i Bravida Norge har sammen med ansatte i Oras gjennomført et stort arbeid med omstrukturering og integrasjon av virksomheten, og utviklingen skal følge planen. Oras bidrar allerede i første kvartal med et positivt resultat.