Viktig samling for anleggsbransjen

Vei og Anlegg er 2018 er nå historie - og årets store samling innen anleggsektoren har befestet messens betydning for den norske anleggsbransjen.

Vei og Anlegg har gjennom mange tiår bygd seg opp til å bli en institusjon innen anleggsbransjen – dette er stedet alle innen anleggsektoren ønsker å være. Det var stor interesse rundt messen i forkant av åpningen – messen ble raskt utsolgt. Aldri tidligere har så mange utstillere vært til stede på messen – og aldri har så mange kvadratmeter blitt tatt i bruk. Hele 286 utstillere var til stede og 60.400 kvadratmeter var tatt i bruk. Besøkstallene endte på 22.135 unike personer – som var noe lavere enn hva man i forkant håpte på – men som er på samme nivå man tidligere har hatt innom dørene og noe arrangøren kan være fornøyd med. Om man får lagt inn tallene på gjentakende besøkende blir det enda noen høyere. Det er også slik at om værgudene hadde vært enda mer på arrangørens side de par første dagene – og med bedre parkeringsmuligheter, ville tallet trolig vært enda høyere.

Å være med på en messe av Vei og Anleggs kaliber er en investering for alle som deltar med egen utstilling. Det koster å være tungt til stede på et slik arrangement – men det at så mange virksomheter kommer tilbake år etter år, betyr selvsagt at de mener de får noe tilbake for innsatsen som legges inn. Her treffer man bransjeaktører, man får vist frem sine produkter – og mange får også solgt mange maskiner og mye utstyr. Pon har på sin side alene fått muligheten til å ringe i salgsbjella hele 162 ganger. Nå er selvsagt en del av disse salgsforhandlingene startet på forhånd – men mye selges også utelukkende som resultat av besøket på messen. Dessuten får mange håndfaste kontakter å jobbe videre med.

Så selv om vi lever i en stadig mer digitalisert hverdag, så er fysiske møteplasser som Vei og Anlegg fortsatt meget viktige. Det å ha et sted å treffes, både i forhandler-kundeforholdet, men også som bransjemøtested mellom konkurrenter, har Vei og Anlegg en verdi. Anleggsbransjen i Norge er stor, og vokser stadig, men det er også et samhold og en kultur som det er viktig å ta vare på. Den er basert på høy kunnskap, initiativ og gründerånd. Samlinger som Vei og Anlegg er i stor grad med på å bygge opp under dette. Suksessen mange av virksomhetene har hatt med sine utstillinger på årets messe, gjør at veldig mange også velger å komme tilbake om tre år – i mai 2021.