Pon-teamet har aldri solgt flere maskiner på Vei og Anlegg enn i år. F.v. Jarle Kleppan, Ole Petter Holene, Espen Paulseth og Erik Sollerud.Pon hadde 119 ansatte på standen. Foto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon EquipmentFoto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon EquipmentMye folk innom standen. Foto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon EquipmentKetil Solvik-Olsen og Erik Sollerud. Foto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon EquipmentFra Pons kundefest fredag. Foto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon EquipmentFra Pons kundefest fredag. Foto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon EquipmentFoto: Håkon Ferdinand Paulseth/Pon Equipment

Pon solgte 162 maskiner på Vei og Anlegg

Cat-forhandler Pon Equipment solgte maskiner for over en kvart milliard kroner på messen.

- Jeg er en ganske ambisiøs person, og vi hadde et mål om å selge 100 maskiner på messen. Personlig håpte jeg også på at vi kunne nærme oss 130 maskiner – men at vi skulle klare å selge hele 162 maskiner hadde jeg nesten ikke drømt om, sier en meget tilfreds Erik Sollerud – adm. dir. i Pon Equipment.

De solgte 152 «vanlige» maskiner, 2 Z-Line elektriske gravere og åtte brukte maskiner, noe som totalt blir 162 maskiner – til en verdi av over en kvart milliard kroner.

- Dette tilsvarer rundt 3.600 tonn maskiner. Vi har virkelig fått vist fram at vi har løsninger for alle. Jeg vil gjerne takke alle som tok turen innom vår stand, sier en strålende fornøyd markedsdirektør, Espen Paulseth.

Alle avtalene er signert på messen, og selv om enkelte av forhandlingene kom i stand før messen, er 90 prosent av forhandlingene sluttført på messen. De to største kjøpene ble gjort av Stangeland med 21 maskiner og BetonmastHæhre med 17 maskiner

- Det er i tillegg solgt en rekke maskiner til aktører vi har hatt kontakt med for første gang her på messen, og det er gøy. De betyr at vi har solgt til flere både små og mellomstore virksomheter – vi er der for alle, påpeker Ole Petter Holene.

Mye folk
Sollerud og resten av teamet på Vei og Anlegg, som totalt teller 119 personer, har dermed hatt fem fantastiske dager på messen.

- Det har vært utrolig mye folk på standen hver eneste dag, og de ansatte har virkelig gjort en fantastisk innsats gjennom de fem dagene, sier Sollerud.

Pon skulle presentere seg som en bærekraftig leverandør på messen.

- Det mener jeg vi har klart. Vi har fått vist oss frem som en bærekraftig leverandør, med fokus på sikkerhet, og at vi har produkter og løsninger som tar vare på omgivelse og lønnsomheten til kundene. I tillegg har vi snakket mye om service, vedlikehold og bruk av applikasjoner. Alle maskiner som er utstilt på messen er ustilt med en eller annen applikasjon – og vi har klart å vise bredden fra de helt små maskinene for anleggsgartnerne til de store maskinene som jobbe over og under jord, sier Sollerud.

Next-gen HEX
De har ikke minst opplevd meget stor interesse rundt sin nye gravemaskinserie Next-gen HEX.

- Nesten alle som har vært innom har vært og sett på og sittet i disse nye modellene. Det har vært kø for å sitte i dem. I tillegg har mange ventet på å få se den elektriske Z-Line gravemaskinen i levende live, og det fikk de besøkende gjort her, sier Sollerud.

Nettopp Next-gen HEX-serien var meget populær også hos dem som handlet maskiner. Hele 40 av de solgte maskinene var en Next-gen HEX. I tillegg ble de også solgt to Z-Line til Firing & Thorsen AS.

- Det var veldig moro at Firing & Thorsen tegnet intensjonsavtale om å kjøpe to Z-Line. Jeg mener det er en helt riktig beslutning, og at de vil få store effekt og nytte av dette kjøpet, legger Sollerud til.

Digitale løsninger
Pon-teamet er også meget tilfreds med at stadig flere omfavner mulighetene det ligger i de nye digitale løsningene.

- Tidligere var det flere som ikke så verdien av digitaliseringen, men dette har endret seg siden forrige messe. Vi ser at kundene i langt større grad omfavner de tekniske løsningene – og den nye digitale hverdagen. VI har fått inn 1.000 nye brukere på våre digitale løsninger, sier Sollerud.

Pon-sjefen er meget godt fornøyd med gjennomføringen av messen og besøket de hadde på standen. Han mener det likevel er rom for ytterligere forbedringer - og at man har muligheter til å fornye konseptet.

- Vi er veldig godt fornøyd med messa, og er et sted vi må og skal være, og vi vil også jobbe sammen med arrangøren for å fornye messen til å gjøre den til et enda bedre møtested – både for de store og de små utstillerne, sier han.

Noen fakta:
- Det var 55 Cat maskiner på messeområdet. 

- 154 solgte nye maskiner herav 2 stk 323 Z-Line og 40 neste generasjons gravemaskiner.

- 8 solgte brukte maskiner

- 3.600 tonn maskiner solgt herav 3.500 tonn på nytt.

- 119 Personer i Pon Equipment jobbet på standen en eller flere dager.

- 5.000 Antall kaffekopper drukket på standen.

- 3.000 porsjoner spekemat er servert.

- 1,8 kubikk øl ble servert på kundefesten på fredag.