Geirr Tangstad-Holdal i TSF.

Jobber for å redde liv på veien

Trafikksikkerhetsforeningen (TSF) jobber med et bredt fokus på fysisk sikring av trafikkmiljøet - og har brukt Vei og Anlegg til å fronte viktigheten av sikringsarbeid både på nye og eksisterende veier.

- TSF jobber med alle bransjer som opererer med fysiske sikkerhetstiltak langs våre veier, både for de som ferdes på eller langs veien og de som arbeider på og ved veien, sier daglig leder Geirr Tangstad-Holdal i TSF.

Han er opptatt av at de beste løsningene blir valgt basert på kunnskap og erfaring, og at fysisk veisikring får det fokuset som er nødvendig for å bli tatt tilstrekkelig på alvor.

- Vi ser at det gjøres mye riktig på utbyggingen av våre nye veier, men jeg skulle gjerne sett at mer hadde skjedd innen de eksisterende veistrekningene våre. Jeg er glad for hver meter midtrekkverk som settes opp – men vi må få mer midtrekkverk, mener han.

TSF har brukt messen til å fremme viktigheten av fysisk sikring på veien – og de har også fått med seg flere nye medlemsbedrifter i foreningen.

Foreningen ble etablert i 2016 – og det var sentrale aktører innen rekkverksbransjen som tok initiativet til etableringen. Nå har de fått en rekke aktører som jobber innen anleggssektoren inn på medlemslisten - og de jobber med å få inn flere.

Geirr Tangstad-Holdal kom inn som leder av foreningen 1. februar i fjor – og styreleder er adm. dir. Kjetil Nesset i Vik Ørsta AS.

5.og 6. september arrangerer TSF den nasjonale Vegsikringskonferansen på Lillehammer, hvor blant annet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltar.

- Vi håper på stor deltakelse på denne konferansen, legger Tangstad-Holdal til.