Hele følget på 60 personer deltok på overleveringen. Etterpå gikk turen til messeområdet.Daglig leder Olav Lægreid i Spilde Entreprenør(t.v.) og salgssjef underjord Åge Nessestrand i Sandvik signerer avtalen.Flere benyttet muligheten til å se nærmere på maskinen.Daglig leder Olav Lægreid i Spilde Entreprenør (t.h) og salgssjef underjord Åge Nessestrand i Sandvik foran maskinen.

Spilde utvider satsingen - kjøpte tunnelrigg fra Sandvik

Spilde Entreprenør på Voss har med seg 60 personer på årets Vei og Anlegg – og benyttet anledningen til å signere sin største rigg fra Sandvik noen sinne.

Spilde Entreprenør ønsker å utvide satsingsområdet, og har nå kjøpt inn sin største tunnellrigg – og som tidligere gikk de for en maskin fra Sandvik.

- Vi valgte å kjøpe en brukt rigg, som alternativ til å leie. Denne riggen er meget lite og fint brukt, og passer vårt behov perfekt, sier daglig leder Olav Lægreid i Spilde Entreprenør til Byggeindustrien.

Maskinen de gikk for er en Sandvik DT920i, 2012-modell.

Det er ikke den første Sandvik-maskinen de kjøper.

- Vi har hatt et tett samarbeid med Spilde gjennom mange år. De kjøpte de første maskinen hos oss for 13 år siden, og er en god og trofast kunde, sier salgssjef underjord Åge Nessestrand i Sandvik.

- Sandvik leverer gode maskiner – og vi er ikke minst meget godt fornøyd med oppfølgingen innen drift og vedlikeholdsarbeidet, skyter Lægreid inn.

Maskinen er en torigger med kurv – og planen er å sette maskinen i drift med det samme.

Spilde har blant annet spesialisert seg på ulike kraftjobber - ofte i grisgrendte strøk.

- Vi har hatt mange jobber uten tilgang på vei, og har dermed måttet frakte maskiner i mange deler – også med helikopter for å få maskinene på plass. Her har Sandvik også vært meget behjelpelige. Med denne nye riggen kan vi ta på oss andre og større oppgaver enn tidligere, og vi ser frem til å sette maskinen i sving, sier Lægreid.

Signeringen og overleveringen fant sted på Sandviks hovedkontor, et par steinkast unna Hellerudsletta og Vei og Anlegg 2018. Etter overleveringen reiste følget på 60 fra Voss rett ned for å se nærmere på alt som står utstilt på messeområdet.