Ketil Solvik-Olsen på besøk på NASTAs stand.Samferdselsministeren var innom flere av utstillingene i løpet av tiden han var på messen, og ferden startet hos lærlingene på standen hvor skolemesterskapet i anleggsmaskiner ble arrangert.Ministeren fikk prøve Pons elektriske 25-tonns gravemaskin.Ketil Solvik-Olsen og Erik Sollerud.Gunnar Thorud og Ketil Solvik-Olsen.Mange benyttet anledningen til å ta en selfie med ministeren.Ministeren på besøk hos Liebherr.

Solvik-Olsen besøkte Vei og Anlegg

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen finansierer store deler av den norske infrastrukturutbyggingen, og fredag brukte han flere timer på å sette seg inn i de nyeste anleggsmaskinene på markedet – og for å treffe anleggsfolket på Hellerudsletta.

Samferdselsministeren er godt over snittet interessert i biler og maskiner – og tok seg derfor god tid til å se på anleggsmaskinene som er stilt ut på messen, og for å snakke med leverandørene og det infrastrukturinteresserte publikummet på Vei og Anlegg.

Han bet seg spesielt merke i utviklingen av stadig mer miljøvennlige og effektive maskiner.

- Vi ser at det er veldig fokus på miljø – både med tanke driftsøkonomi og reduksjon av drivstofforbruket. Dessuten er det stor vilje til å investere i batterimaskiner – både fra leverandører og kunder, sier Solvik-Olsen til Byggeindustrien.

Han fikk da også muligheten til å prøve Pons elektriske 25-tonns gravemaskin - noe den maskininteresserte ministeren var meget godt fornøyd med.

Han bet seg også merke i en stor optimisme og entusiasme rundt markedet og en stolthet rundt produktene utstillerne forhandler.

– Samtidig virker det å være en vennlig men intens og god konkurranse mellom de ulike aktørene – og at de er en stor familie, legger Solvik-Olsen til.

Samferdselsministeren var innom flere av utstillingene i løpet av tiden han var på messen, og ferden startet hos lærlingene på standen hvor skolemesterskapet i anleggsmaskiner ble arrangert. Videre gikk veien til Pon Equipment, Volvo Maskin, Nasta, Liebherr og Epiroc - i tillegg til mange inntrykk og stopp på veien. På de ulike standene fikk han blant annet informasjon og innføring rundt de nyeste teknologiene både i forhold til digitalisering, miljø og muligheter for universal utforming av anleggsmaskiner.