Salgssjef Roy Hagen foran en Wacker Neuson-maskin tilsvarende den som nå går på slottet.

Wacker Neuson vekket kongelig interesse

Wacker Neuson har vært blant de ledende aktørene på elektriske maskiner i Norge lenge, og nå har de til og med fått innpass på slottet.

- Vi har blitt invitert til mange møter og arrangement de siste årene, og var blant annet på Zero-konferansen i 2016, forteller salgssjef Roy Hagen i Wacker Neuson til Byggeindustrien.

- Der var kronprinsparet til stede, og de visste stor interesse for maskinene våre. Nå skal de i gang med et nytt stort logistikkbygg på slottet, og der har de tatt inn en av maskinene våre, legger han stolt til.

Han forteller at dette er noe som legges merke til helt opp i toppetasjen på hovedkontoret i Tyskland. Tyskerne har også lagt merke til at den norske etterspørselen for elektriske anleggsmaskiner er blant de største i verden.

- Det er en veldig økende interesse for fossilfrie maskiner nå. Vi får telefonforespørsler fra kunder om vi har noe på lager, og hvis vi har det, så kommer de og henter dem med en gang, sier Hagen fornøyd.

Han forteller også at de har vært litt forsiktige med hvor mange maskiner de har hentet inn. Da det kom en ny batteridrevet hjullaster hentet de inn 15 til Norge og Sverige. Den norske andelen forsvant raskt, og fem av de «svenske» maskinene ble transportert hit og solgt her.

På Vei og Anlegg har maskinene gått unna. Den nye elektriske vibroplaten ser ut til å ha vært en bestselger. I tillegg har de med seg den nye dumperen DT10e, og ved årsskiftet kommer hjullasteren EZ17e - som ble vist frem på Intermat-messen i Paris nylig.