Det brenner i trehusbebyggelsen i Storgata i Porsgrunn sentrum. Det er stor fare for spredning, og nabobygg blir evakuert. Foto: Theo Aasland Valen / NTB scanpix

Storbrannen i Porsgrunn er slukket

Brannen i den gamle, verneverdige trehusbebyggelsen i Porsgrunn er slukket. Brannvesenet er fortsatt på stedet for å hindre an den blusser opp igjen.

I 21.30-tiden sto flammene opp av taket på en stor, eldre trebygning. På grunn av stor spredningsfare ble nabobygg i området evakuert. Til sammen ble 19 personer evakuert, opplyste politiet.

I morgentimene er brannvesenet og politi stadig på stedet.

– De er der for å hindre at brannen skal blusse opp igjen. Det har også vært sikringsarbeid på stedet, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Saken blir etterforsket på vanlig måte når det lysner. Vi er interessert i opplysninger fra personer som kan ha sett noe eller som kan hjelpe oss å belyse hva som har skjedd, opplyser operasjonslederen.

Bygningen som huser Galleri Osebro og Kafé K, er totalskadd. Verdier for millioner har gått tapt.

I alt 70 brannfolk fra Porsgrunn, Bamble og Skien ble sendt for å kjempe mot flammene i byen. Også branngruppa til Røde Kors ble sendt til stedet. Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, roser innsatsen til nødetatene.

– Jeg er veldig imponert over brannvesenet. 70 brannmenn i sving, blant annet tre stigebiler. Det ble gjort rask og solid innsats for å begrense brannen. Det er krevende, sa Kåss til NTB i natt.

Brannsjefen i Porsgrunn, Morten Meen Gallefos, opplyser at det er store vannskader i de gamle trebygningene på grunn av innsatsen som ble gjort for å hindre spredning.