Hans-Ronald Hohlweg, Country Manager Norge i Rototilt, lanserer nå tiltrotatoren R9.

Rototilt lanserer verdens største tiltrotator

– Den nye tiltrotatoren Rototilt R9 åpner en helt ny verden for gravemaskiner på 30–40 tonn, mener Hans-Ronald Hohlweg, Country Manager Norge i Rototilt.

R9 er en gigant som forvandler store gravemaskiner til fleksible og sterke redskapsbærere og passer for oppdrag der det kreves ekstra muskler og kapasitet. Det trengs når infrastrukturprosjektene i Norge blir større og større.

Rototilt opplyser at selskapet i flere år har opplevd et ønske om en større tiltrotator fra det nord-amerikanske markedet, men de siste årene har det samme ønsket kommet også fra de nordiske landene.

Større prosjekter og større maskiner

– Nærmer det seg nå amerikanske tilstander også i Norge?

– Nei, så langt vil jeg ikke gå, men prosjektene i Norge bli større og større, og det er et godt marked for Rototilt R9 for gravemaskiner fra 23 tonn og oppover. R9 har en enestående kapasitet og gjør virkelig store gravemaskiner mer effektive sier Holweg.

Den nye tiltrotatoren har en bruddstyrke på imponerende 500 kNm, har helt nyutviklet hydraulikk som tåler store oljemengder og et kraftig snekkegir med doble hydraulikkmotorer for å tåle store påkjenninger og gi maksimalt dreiemoment.

Med Rototilt R9 kan du også bruke det intelligente styresystemet ICS, som gir mange smarte funksjoner, samt sikkerhetslåsen SecureLock, som sørger for at redskapen alltid er korrekt tilkoblet.

Den nye tiltrotatoren testes nå i en gruve i Sverige. Rototilt opplyser at giganten rett etter messen Vei og Anlegg vil få sin testdebut hos en norsk anleggsentreprenør.

Komplett R-serie

I tillegg til den store R9, lanserer også Rototilt de to tiltrotatorene R1 og R2.

R1 er tilpasset for kompaktmaskiner mellom 1,5 og 3,5 tonn og er basert på det samme konseptet for de større modellene i plattformen Rototilt R med integrert svivel og større fleksibilitet med ulike styresystemer.

R2 har de nye, smarte funksjonene som gjør det mulig å bruke styresystemet Innovative Control System (ICS) og sikkerhetslåsen SecureLock. Tiltrotatoren har betydelig høyere bruddstyrke enn forgjengeren, noe som gir større maskinspenn – fra 3 til 6,5 tonn.

– Med R1 og R2 komplementerer vi R-serien slik at alle våre tiltrotatorer kan kjøre med styresystemet ICS, sier teknisk sjef teknisk sjef Niklas Bjuhr i Rototilt.

Selskapet opplyser at 95 proset av store gravemaskiner i Norden er utstyrt med tiltrotatorer, men at andelen ellers i Europa er svært lav.

– Mens det nordiske markedet er mest opptatt av hvilken tiltrotator de skal velge, begynner markedet ellers i Europa nå å få opp øynene for mulighetene med tiltrotator, sier Marketing Coordinator Anna-Clara Fridén i Rototilt.