<p>Slik blir det nye konferansehotellet på Voss. Illustrasjon: Dark Arkitekter</p>Illustrasjon: Dark ArkitekterIllustrasjon: Dark Arkitekter

Backe Bergen klare for å bygge konferansehotell ved Voss stasjon

Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendoms nye konferansehotell ved Voss stasjon skal drives av Scandic Hotels. Hotellet - som skal bygges av Backe Bergen - har byggestart til sommeren og vil stå klart i begynnelsen av 2020.

Administrerende direktør Svein Eian i Backe Bergen er fornøyd med å ha vunnet enda et oppdrag i Voss. De neste to årene vil de ha kontrakter på 420 millioner i Voss. Arkivfoto.

Det nye konferansehotellet blir på 12.000 kvadratmeter, får 216 rom og moderne konferansefasiliteter med plass til 350 personer. Det er Dark Arkitekter som har tegnet hotellet, og det er Backe Bergen som er entreprenør.

- Kontraktsstørrelsen er ikke helt endelig enda, men den blir i alle fall på 285 millioner kroner. De siste detaljene skal vi jobbe med i et møte i Oslo på mandag, og så må vi bare finregne på de tingene som byggherren ønsker å ta inn for driveren av hotellet, sier administrerende direktør Svein Eian i Backe Bergen til Byggeindustrien.

Han sier prosjektet vil være spesielt krevende på HMS-siden.

- Prosjektet heter Knutepunkt Voss, og i det ligger det at det er mye persontrafikk knyttet til stedet der vi skal bygge. Hotellet ligger langs en jernbanelinje som vil ha trafikk under hele byggeperioden. Men vi har  godt planleggingssamarbeid med alle involverte parter, sier Eian.

I tillegg peker Backe Bergen-sjefen på at Statens vegvesen skal legge om veier i området der konferansehotellet skal bygges.

- De er i ferd med å engasjere entreprenør på den kontrakten nå, og da må vi få på plass et godt samarbeid med de som har ansvaret for det prosjektet også. Vi må sørge for å få trygg bygging for både oss og dem, sier han.

420 millioner på to år

Backe Bergen har gjort en rekke byggeprosjekter på Voss de siste årene, og ser frem til å gyve løs på enda ett.

- Vi er kjempeglade for at denne også kom i havn. Vi har bygget det nye terminalbygget på Voss, også den kontrakten fikk vi etter en Bane NOR-konkurranse. Nå bygger vi også den nye Hangursbanen - som er den nye godolbanen i kommunen. Med hotellet inkludert har vi kontrakter for rundt 420 millioner gående på Voss de to neste årene, sier Eian.

Blir Scandic Hotel

Torsdag ble detklart at Scandic Hotels skal drive hotellet. 

- Vi valgte Scandic Hotels til å drive vårt nye konferansehotell på Voss fordi de leverte det klart beste tilbudet. Scandic Hotels satser sterkt både på vestlands- og fritidsmarkedet, og har et konsept som passer perfekt for det nye hotellet. Vi er meget fornøyd med avtalen og vet at hotellet er i de beste hender, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom og daglig leder Tore Odfjell i Odfjell Eiendom i en pressemelding.

I restauranten kan 450 gjester spise og drikke godt mens de nyter den fantastiske utsikten over Vangsvatnet og fjellene som omkranser Voss.

Et viktig tilskudd til knutepunktet Voss
Det nye Scandic-hotellet blir en viktig del av knutepunktet rundt Voss stasjon som for tiden gjennomgår en omfattende utvikling.

Ny togterminal stod ferdig i fjor høst, byggingen av gondolterminal er godt i gang, ny bussterminal skal etableres og veien skal rustes opp.

Rett øst for det nye hotellet planlegger Bane NOR Eiendom og Voss kommune et nytt kontor- og næringsbygg på inntil 9.000 kvadratmeter. Det er også klart at det til sommeren vil bli satt i drift nye, komfortable togsett på Vossebanen.

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen ved knutepunktet Voss stasjon. Det er ingen tvil om at et flott, nytt konferansehotell sammen med de andre nye og forbedrede fasilitetene, vil gjøre Voss til en enda mer tilgjengelig og attraktiv reiselivsdestinasjon enn det er i dag. Dette vil også føre til at flere reiser med Bergensbanen, og da har vi oppnådd det vi ønsker, sier Eiken.

Miljøvennlig og moderne
Dark arkitekter har hentet inspirasjonen fra gammel, vestlandsk byggeskikk og materialbruk, men hotellet vil likevel fremstå som moderne.

Det vil bli utstrakt bruk av stein og tre, begge miljøvennlige og klimanøytrale materialer.