Illustrasjonsfoto: Engcon.

Engcons automatiske redskapsfester blir standard

Tiltrotatorprodusenten Engcon tar nå skrittet helt ut og innfører sitt automatiske redskapsfestesystem EC-Oil som standard.

Ifølge Engcon blir de med dette den eneste tiltrotatorprodusenten i verden som tilbyr dette som standard.

– Vi stilte oss spørsmålet: Hvorfor skal du betale ekstra for å få den nyeste, sikreste og mest komfortable teknologien så lenge det ikke koster oss noe ekstra? Vi kom frem til at det er på tide at kunden kostnadsfritt kan få alt innebygd som standard fra oss. Dette er et lite skritt for Engcon, men et kjempeskritt for gravebransjen, sier Stig Engström, Engcons grunnlegger og eier, i en pressemelding.

Fra og med 1. mai 2018 begynner Engcon å tilby maskinfester i størrelsen QS60 med den helautomatiske hydraulikkoblingen EC-Oil helt uten ekstra kostnad. Det samme gjelder for selskapets tiltrotatorer med QS60-overdel og styresystemet DC2. Her inngår ifølge selskapet også EC-Oil-tilkoblingen mot gravemaskinens maskinfeste. EC-Oil som standard på øvrige størrelser, QS45, QS50 og QS70, innføres deretter fortløpende i løpet av året, melder selskapet.

Med et automatisk redskapsfeste fra Engcon kan du koble hydraulikk, strøm og sentralsmøring mellom gravemaskinen og tiltrotatoren uten at du trenger å gå ut av førerhuset.

– Utnytt gravemaskinens fulle kraft og stabilitet når du trenger det, eller bruk tiltrotatorens fleksibilitet når du trenger det. Med EC-Oil trenger du ikke kompromisse lenger, sier Stig Engström i meldingen.

Engcons kostnadsfrie tilbud inneholder en EC-Oil-blokk med to hydraulikkoblinger; en sentralsmøringskobling og en strømkobling, skriver selskapet.

EC-Oil som standard er en av nyhetene Engcon fokuserer på under Vei og Anlegg.