Verdensnyheten Volvo R70D blir vist frem på Vei og Anlegg - her sammen med L350H.ECR355EDig AssistLoad Assist

Volvo Maskin med gigantstand på Vei og Anlegg

37 maskiner fordelt på over 4.000 kvadratmeter møter de besøkende på Volvo Maskins store utstilling på Vei og Anlegg 2018.

Dermed kan Volvo slå i bordet med messens største stand på årets utstilling – og de stiller med et bredt spekter av maskiner.

- Totalt har vi 37 maskiner på standen i år, i tillegg til at vi har flere Volvo-maskiner på andre stands. Her får vi vist frem en rekke av våre tilgjengelige maskiner, sier salgsdirektør David Kristianslund.

Blant annet har de verdenspremiere på tipptrucken R70D på messen, som er en del av den nye tipptruck-serien bestående av R45D, R60D og R70D. Disse har en nyttelast fra 41 til 65 tonn og maskinene er designet for å redusere den største kostnaden i maskinregnskapet – drivstoff.

- Vi viser også frem en oppgradering av hjullasterne L60, 70 og 90 - som nylig ble vist frem for første gang på Intermat. Dette er nok en av de største nyhetene fra Volvo i år, og det er på innsiden vi finner de største endringene, påpeker han. Dette er en maskin som blant annet benyttes mye til brøyting og annet vedlikeholdsarbeid.

Den nye E-serien av gravemaskiner fra Volvo Construction Equipment er også representert på messen, med ECR355E korthekker.

Co-pilot
- En annen viktig nyhet for oss, er Volvo Co-pilot, påpeker Kristianslund. Volvo Construction Equipment har utvidet sin serie av intelligente maskinstyringssystemer, og på Intermat nylig ble hele serien med Volvo Assist-programmer introdusert for det europeiske markedet. Dette inneholder blant annet den oppgraderte Load Assist for hjullastere, Haul Assist for rammestyrte dumpere, Dig Assist for gravemaskiner, Compact Assist for jord- og asfaltkomprimatorer og
Pave Assist for asfaltutleggere. Alle Volvo Assist-programmene vises på det oppdaterte Volvo CO-Pilot-displayet i førerhuset. Disse tekniske hjelpesystemene skal være meget viktig både med tanke på effektivitet og drivstofforbruk.

- Flere av elementene vises her på messen, og dette er noe som vil få stor betydning både for oss og kundene i årene som kommer, påpeker Kristianslund.

Ny plassering
Tidligere har Volvo hatt en fast plassering på det nedre utstillingsområdet på Vei og Anlegg – men i år har de fått en ny plassering.

- Dette er vi meget godt fornøyde med, og inntrykket så langt på messen er positivt, sier Kristianslund.

Solide tall
Volvo Maskin kan notere seg for meget solide tall, både på globalt og lokalt her i Norge.

- Første kvartal 2018 er det beste kvartalet både for Volvo-konsernet som helhet og for Volvo Construction Equipment. Vi har aldri sett at samtlige av markedene går så bra samtidig, påpeker President Sales Region EMEA, Carl Slotte fra Volvo Construction Equipment. Han er ansvarlig for salg og ettermarked i region Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA). Omsetningen for Volvo Group økte med 16 prosent og endte med et driftsresultat på 8,3 milliarder svenske kroner, opp fra opp fra 6,8 året før. Construction Equipment fikk en driftsmargin på solide 13,8 prosent.

Alle regioner vokser, ordrene er opp 37 prosent, og leveranser har økt 35 prosent. Ikke minst ser de at det kinesiske markedet drar kraftig opp.

Slotte peker på at det norske markedet, som er det 5. - 6. største markedet for Volvo CE i Europa, er strategisk meget viktig.

- Derfor er det også viktig at vi er tungt til stede på Vei og Anlegg, legger han til.

God utvikling i Norge
Også i det norske markedet kan man vise til en god utvikling.

- Vi har hatt en jevn og god vekst over tid, sier en fornøyd Gunnar Thorud, adm. dir. i Volvo Maskin. Volvo solgte over 1.100 maskiner i Norge i fjor, og er markedslederen her i landet.

- Dermed er det også en viktig jobb å beholde og videreforedle den posisjonen vi har markedet, legger Thorud til.

Dette gjør de blant annet gjennom sin omfattende satsing på service og vedlikehold.

- Vi har tilgang på 223 servicebiler og 225 medarbeidere som jobber innen service, så dette er definitivt noe vi prioriterer, legger han til.