Fra venstre Marius Høgheim Vaktskjold, VG2 Austrheim Videregående skole. Han vant også konkurransen i fjor på VG1. Til høyre Jonatan Nygard, VG1 Knarvik videregående skole.F.v. Kavin Prempayun, Simen Fammestad og Marius Høgheim Vaktskjold.Annika Hesjedal.Sveiseobjektet som vant

Marius og Jonatan vant Caverions sveisekonkurranse på tiårsjubileet

Videregåendeelevene Marius Høgheim Vaktskjold og Jonatan Nygard gikk seirende ut av Caverions sveisekonkurranse på Mongstad. I år blir det feiret litt ekstra, for konkurransen som har tiårsjubileum. 

For tiende gang inviterte Caverion Mongstad framtidens sveisere til sylskarp konkurranse. Seks finalister fra tre videregående skoler var samlet på Mongstad forrige uke.

Konkurransen er et samarbeid mellom Caverions avdeling på Mongstad, Nordhordland næringslag og de videregående skolene i Nordhordland: Austrheim, Knarvik og Osterøy. Alle klasser på de relevante linjene blir involvert når sveiseoppgaven deles ut i januar, og gjennom øving og prøving velges én elev fra de to første klassetrinnene på hver skole ut til å kive om gjeve premier og prestisje i konkurransen på Mongstad. Oppgavene er tilpasset klassetrinnet, og det kåres én vinner på VG1 og én vinner på VG2.

De seks finalistene fikk utdelt oppgaven om morgenen, og etter å ha sveiset seg gjennom de utfordrende oppgavene, ble vinnerne kåret: Marius Høgheim Vaktskjold fra andre klasse på Austrheim vidaregåande skule og Jonatan Nygard fra første klasse ved Knarvik vidaregåande skule. For Marius var det andre gangen på rad at han vant den gjeveste premien – han vant nemlig også førstepremien i fjor. I premie får vinnerne sveisemasker fra TESS og utstyr fra Caverion. Dommere var Dusko Draganov fra Caverion og Eirik Navdal fra Wergeland SafePort.

Det er tiende gangen Caverion arrangerer denne konkurransen, og etter premieutdeling ble jubileet feiret med kake.

- Bakgrunnen for at vi startet med denne konkurransen, er at vi ønsket å sette fokus på sveisefaget og øke interessen blant unge for sveising som yrke. Det er også viktig for oss i Caverion å rekruttere de beste, forteller Hilde Sandnes, HMS/KS/HR-ansvarlig i Caverion på Mongstad. På avdelingen på Mongstad er det nå 12 medarbeidere med sveisesertifikat, i tillegg til én sveiselærling.

Vinnere:
VG1: Jonatan Nygard (Knarvik videregående skole)

VG2: Marius Høgheim Vaktskjold (Austrheim videregående skole)

De andre finalistene:

Osterøy videregående skole:

VG1: Kavin Prempayun

VG2: Annika Hesjedal

Knarvik videregående skole:

VG2: Simen Fammestad

Austrheim videregående skole:

VG1: Erik Dirks Mongstad