Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og kulturminister Trine Skei Grande under muntlig spørretime på Stortinget onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Solvik-Olsen avkrevd svar om «Norges verste vei»

Arbeiderpartiet krever svar på hvorfor det tar så lang tid å få på plass en ny vei mellom Bergen og Voss. Regjeringen mener de rødgrønne må ta mye av ansvaret.

Aps Sverre Myrli tok opp veien, som NRK nylig uhøytidelig kåret til Norges verste vei, i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Nå ser det ut til at det går ti nye år før det kan stå ny vei og jernbane ferdig mellom Arna og Stanghelle. Lokalbefolkningen er redd for å bruke veien. Den er svært trafikkfarlig. Pendlere, næringsliv og transportnæring fortviler, sa han.

– Hvorfor tar det så lang tid å få bygd ny vei mellom Bergen og Voss, og hva sier samferdselsministeren til dem som er avhengige av å bruke denne farlige veien hver eneste dag?

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) viste til at han har besøkt E16 mange ganger.

– Jeg forstår godt at dette er en av de veiene som ikke blir sett på som gode nok. Men i Nasjonal transportplan 2014–2023 lå det ingen planer om å bygge denne veien, sa han.

– Nå er det sendt ut planprogram for hvordan man ønsker å jobbe videre for å bygge ut veien. Vi jobber med trasé og tekniske løsninger sammen med de lokale politikerne. Hvis man får gjennomført reguleringsplan innen 2020, kan man sette spaden i jorda i 2022, sa statsråden.

– Jeg har ambisjoner om å komme i gang enda tidligere, la han til.