Ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie sammen med teknisk sjef Steinar Østli Andreassen på tomta der det nye helsehuset skal ligge. Foto: Hurum kommune

Helsehus til 575 millioner lagt ut på anbud

Kommunen håper på både norsk og internasjonal interesse i konkurransen om å bygge Hurum helsehus.

- Bygget er ferdig prosjektert, og det er på mange måter en milepæl når et så stort og viktig prosjekt nå legges ut på anbud. Det betyr at vi er et steg nærmere det som blir et av verdens aller første omsorgssentre bygget etter plusshusstandard, sier ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie i en pressemelding.

Kommunen forventer stor interesse og håper at både nasjonale og internasjonale entreprenører leverer inn tilbud på prosjektet som skal bli et av verdens første omsorgsbygg med plusshusstandard.

Det nye senteret skal være på 11.000 kvadratmeter og ha blant annet 110 omsorgsplasser, et stort produksjonskjøkken, to dagsentre, trenings- og rehabiliteringslokaler, flere sansehager og en café som vil være åpen for alle.

Kostnadsrammen for det nye helsehuset ligger på 575 millioner kroner inklusiv merverdiavgift. Prosjektet, som er kommunens største investeringen noen sinne, skal delfinansieres av Husbanken.

Forventer ferdigstillelse i 2021

Prosjekteringen av Hurums nye signalbygg startet i februar i år.

Når anbudsfristen går ut i midten av juni skal kommunen gå gjennom aktørene som har meldt sin interesse og velge tre entreprenører som får mulighet til å komme med sitt løsningsforslag.

Endelig valg av entreprenør gjøres i desember 2018 og byggearbeidene vil starte høsten 2019 etter all prosjektering er ferdig. Hurum kommune forventer ferdigstillelse i 2021.

Stiller store miljøkrav

Det er satt store miljøkrav til det nye helsehuset. Bygget skal ha høy miljøstandard (BREEAM-sertifisering) og oppføres som plusshus. Det vil si at bygget skal gjennom driftsfasen generere mer energi enn det som blir brukt til produksjon av byggematerialer samt oppføring, drift og avhending av bygget.

I tillegg er også FNs bærekraftsmål, som fellesnemnda for nye Asker kommune benytter som rammeverk i utformingen av den nye kommuneplanen, lagt til grunn for prosjektet.

Innovative løsninger

Et annet krav for det nye helsehuset er utstrakt bruk av velferdsteknologi som skal gi økt livskvalitet og gjøre hverdagen lettere både for dem som skal bo og jobbe der.