Illustrasjonsfoto: Implenia.

118 millioner i minus for Implenia

Implenia Norge leverte et betydelig minusresultat for andre året på rad.

Ifølge proff.no omsatte Implenia Norge for 2,4 milliarder kroner i 2017, en økning på cirka 235 millioner kroner sammenlignet med 2016. Men entreprenørselskapet sliter med å få opp resultatene. I 2016 leverte Implenia et minusresultat på 108 millioner kroner, og den negative trenden forsterket seg ytterligere i 2017, med et negativt resultat på 118 millioner kroner.

Administrerende direktør Tone H. Bachke i Implenia Norge er fornøyd med at selskapet økte aktivitetsnivået i 2017 både gjennom pågående og leverte prosjekter, samtidig som de styrket og organisasjonen og kompetansen ytterligere. Men hun erkjenner at fjoråret var utfordrende.

– 2017 var på mange måter et utfordrende år for selskapet, men jeg er veldig stolt av den innsatsen alle våre vel 600 ansatte i Implenia Norge la ned i en krevende tid. Gjennom å være en del av et internasjonalt konsern har vi tilgang til både kompetanse og kapital som støtter virksomheten i Norge. Dette gjør oss i stand til å være konkurransedyktige på flere områder i det norske markedet, skriver Bachke i en e-post til Byggeindustrien.

Regnskapstallene fra Implenia Norge for de fem siste årene, viser at omsetningen har hatt en jevn økning fra 1,76 milliarder i 2013 til 2,4 milliarder i 2017. I samme perioden har bunnlinjen stupt fra et plussresultat på 46,6 millioner i 2013 til minusresultat de tre siste årene. I 2015 var minusresultatet riktig nok bare på drøye to millioner kroner.

Implenia Norge er en del av det sveitsiske bygg- og anleggskonsernet Implenia Group. Selskapet har en uttalt ambisjon om å være en ledende entreprenør innen komplekse infrastrukturprosjekter i Norge. For tiden jobber Implenia Norge blant annet med den såkalte K11-kontrakten ved utbyggingen av ny E39 mellom Os og Bergen, parsellen Myntbrua-Trollerudmoen, som er en del av E134 Damåsen – Saggrenda i Kongsberg, og ikke minst ny E16 mellom Rud og Wøyen i Bærum.