BI la digitalt lederprogram til London

Lederprogrammet En Digital BAE-næring: teknologi og forretning i samspill i regi av Handelshøyskolen BI (Executive Short Programmes), samlet 14 deltakere fra næringen i London i slutten av april.

Programmet handler om hvordan digitalisering endrer eksisterende forretningsmodeller og praksis i BAE-næringen. Ved å samle aktører fra ulike deler av næringen, skapes et godt utgangspunkt for diskusjoner på tvers og med ulike perspektiver. Det ble gjennomført over tre dager i London, noe som ga et internasjonalt tilsnitt på problemstillingene.

- BAE-næringen digitaliseres, og vi ønsker med dette kortprogrammet å rette fokuset på hva dette betyr for næringen. Programmet gir en mulighet for aktører fra ulike deler av næringen til å være sammen i tre dager, og få mer kunnskap om hva næringen står overfor gjennom faglige innlegg og diskusjoner, samt hvilke muligheter og grep som kan tas både av den enkelte aktør og av næringen i fellesskap, forteller fagansvarlige for programmet, Ragnvald Sannes ved BIs Senter for digitalisering og Lena E. Bygballe ved BIs Senter for byggenæringen.

Dag 1 ble gjennomført ved Sopria Sterias DigiLab i London. Der fikk deltakerne innblikk i siste teknologier, deriblant AI og AR, og presentert hvilke muligheter dette kan gi næringen.

Dag 2 foregikk ved University College London, der deltakerne fikk en presentasjon av forskningsfronten på digitalisering og BIM i Storbritannia, ledet an av professor Andy Davies ved UCL Bartlett School of Project and Construction Management. Dagen ble avsluttet på Bentley Information Academy, som har ledet digitaliseringsarbeidet i Crossrail prosjektet. Crossrail er Europas største infrastrukturprosjekt, og har jobbet systematisk og strategisk med digitalisering.

På tredje og siste dag av programmet diskuterte deltakerne hvilke konsekvenser digitalisering har for næringen og den enkelte aktør, og hvordan en Digital Extreme BAE-næring kan se ut.

- I Backe har vi digitalisering høyt på agendaen, og deltakelse på lederprogrammet har gitt oss nyttig input i vårt videre arbeid. Kurset hadde en god balanse mellom faglig oppdatering fra forskningsmiljøene, og relevante spennende eksempler fra bedriftene vi besøkte. Diskusjonene med deltakere fra andre deler av vår bransje er nyttig for å forstå de muligheter digitalisering gir BAE-næringen, sier Asle Randen i Backe Entreprenør, som deltok med en gruppe av medarbeidere på programmet.

Programmet planlegges å kjøres årlig.